18 oktober 2005

Tänk att jag drog in en sniff av gubben

Vad jag utsattes för under en eftermiddag:

1. Gapiga människor. Plats: IKEA.

Tänkte att jag skulle vara lite smart och ta IKEA först. Skulle ranta runt en hel massa ute i vår köpcentrumstäta förort, och tänkte att ju mer klockan närmade sig Kväll, desto mer skulle gapigt och flaxigt folk inta IKEA. Iofs så var det inte så farligt, bara typ 7 barn som körde på min hälsena med små fula vagnar och kanske 5 ekipage bestående av dotter, mor och mormor som gick i bredd och blockerade HELA gången. I sanlöst långsam takt. Men när jag kommer till "Spara och förvara" - där är de. Sånt där folk som jag får högt blodtryck bara av att förnimma. En herre i 25-trettiårsåldern med tillhörande white trash-anhang; någon slags misses med treåring som far mellan golv och tak. Hon iklädd vita tights (såklart) nedstoppat i stövlar (dra upp byxorna ur stövlarna!) där de svarta trosorna lyser igenom. Hon har en fleecetröja också. Han har skitiga jeans och truckerkeps bakåfram. Hon står och river i något slags kartonghistoria (förmodligen ett trepack REJÄL som de ska stapla i sin FÖRNÄM garderobsserie med spegeldörrar) och ömsom hostar (slemhostar) högt, rakt ut i luften på alla som råkar passera och gastar Gastar GASTAR! saker till herrn. "-Dom här då Ulrik ska vi ta nåra sånna här" varpå han vrålar Vrålar VRÅLAR! till svar "-Men vafaaan ska vi ha dom till lägg unna de där nu Sabina".

Gode gud.

(Jag väljer att ignorera det faktum att jag själv lyckades hojta "Ta Santa Maria, inte Old el Paso" till min (dock icke kepsbärande) ej äkta hälft när vi var på stället i nästa punkt.)

2. Smiskande gubbe. Plats: Willys

Ångrar livet ur mig att jag gick till Willys. Det spelades Jill Johnson i högtalarna (vad annars!) och jag lyckades bevittna slight child abuse (en ful man som daskade sin otroligt lortige men i övrigt lugne och fine son på händerna så fort han pekade på något), jag stirrade så argt jag kunde men självklart sa jag inget. Är alldeles för rädd att åka på spö. Mannen var STOR.

3. Luktande gubbe. Plats: Willys

Sen i mejeriavdelningen hasade det in en gubbe som stank nåt så vidrigt, jag tror sällan att jag känt en värre stank från en mänska nån gång. Otroligt väldigt mycket OTVÄTTAD KROPP luktade han. Och jag drog in en sniff! Nu har jag andats in gubbens lukt dvs. lite av hans lort och kropp. Jag önskar att jag inte kommer att lukta illa när jag blir gammal. (Jag önskar även att jag aldrig kommer att börja frysa in mjölk eller förvara bröd i kylen heller, men det är början på en helt annan lista: saker jag inte ska göra när jag blir gammal. Den ska jag börja spåna på i morgon.)

Folk alltså.

1 kommentar:

Louise sa...

Haha, vilken rolig lista, jag log :). Såg alldeles tydligt människorna på IKEA framför mig, de finns här också.