18 oktober 2005

Lista på otäcka grejer

* Barn som har vuxna ansikten (och då menar jag såklart inte de med den dära sjukdomen)

* Barn som jamar (som i reklamen till the Grudge, tror jag det var.)

* Långhåriga kvinnor som dansar konstigt, som hon i Twin Peaks

* Män på styltor som leder elefanter baklänges, som i Marilyn Manson-videos

* Clowner. Period.

* Sårhålor där man ser annat än rött kött, typ en bit ben eller en sena.

* Det ögonblick när man känner att "nu jävlar har jag klantat till det rejält" och man inser att det inte går att backa tiden

* Folk som skrattar med porrig underton

* Folk med "vita ögon" - mycket mycket mycket ljusbå ögon och kolsvart liten pupill. Syns ofta på knarkers. Allt färgämne på iris är typ bortknarkat och deras pupillfunktion är lost

* Folk i allmänhet som är höga och sprättiga

* Lösgommar

* Såna där skruvar som man sätter fast i ett brutet ben och sen är det som nån block&taljagrej som håller benet i sträckt tillstånd... skruven går rakt igenom knät/benet, apläskigt!

* Folk som är alldeles för öppna med sin sexualitet, typ dom i Kanal 5:s Outsider som höll på i en pool, och Annika Sunkbaum-nånting och hennes kille som ska hålla på inför andra... blä. Jag liksom tror att de kommer att börja ta på mig med sina prinskorvsfingrar.

* Mycket små hundar med alldeles för stort ego. Tror inget kan bita så hårt, snabbt och vasst. Det hörs knappt ett morr, sen sitter de där. I hälsenan eller vaden, beroende på höjden på jycken.

* Tanter som ska in först på en affär, typ systemet. De liksom håller fast i dörren, rädda att inte hinna in. Jag är livrädd för dem, oavsett hur små de än är och hur gamla de än är. De har överlevt ett eller två världskrig för sjutton och är beredda på vad som helst, och skyddar sin minutiöst planerade dag med alla medel.

* Krogköer. Jag är ALLTID rädd att jag ska åka på spö eller få en kniv i mig, det är ju alltid sån laddad aggresiv stämning. Särskilt mellan brudar (brudiga sådana).

3 kommentarer:

Carreca sa...

Igår såg jag lite på Discovery, typ "the real ER" om riktiga akuta operationer och sånt. Det var en filippinare som fått några hugg i ryggen och de stoppade in en topz eller dyl. som var skitlång och när de tryckt in den en dm så tog det stopp. Jag klarar inte av sånt, men kollar lite ändå. Det var i pausen på Grattis Världen. Operationsbilder är lätt med på min otäck-lista.

jo sa...

Jag brukar kolla mellan fingrarna. Sätta dem som ett galler för ansiktet och smygkollar. Men aldrig när jag är ensam, gäller även skräckfilmer. Glömde skriva "Alla skräckfilmer" på listan. Gäller även otäcka avsnitt av CSI. Jag får panik om jag somnat med TV:n på och vaknar upp till typ "Tales of the crypt" ellet nåt. Kanske måste lägga in det på listan...

Hanna sa...

Oj vad jag håller med. Hyrde the ring 2 (älskar läskiga filmer) i helgen men vågade inte se den eftersom jag verkar vara inne i en känslosam period just nu och tänker för mkt på spöken och sånt.