17 oktober 2005

Därför attackerar Claes Runheim kvinnliga sportjournalister

Vilken grej! Expressen har liksom kopplat in en psykoterapeut på fallet. Gunnel Beskow (psykoterapeuten) tror att Runis är avundsjuk och rädd. Kvinnorna rasar. Omröstningar pågår. Runis hånas för att han bytt namn. Hans gamla lik släpas fram ut garderoben.

Här är mitt inlägg i debatten. Katarina Hulting och den där Johanna Garå på Svenskan är kass. Suzanne Sjögren är skitbra, och Kristina Kappelin, Jennifer Wegerup och Malin Roos likaså. Pontus Kåmark är värdelös, Jan Majlard ska vi bara inte tala om. Mats Olsson är ju bäst, och Olof Lundh, Ola Wenström och han på Liga Europa i Kanal 5 är jätteduktiga.

Så där är det ju - vissa är sämre och andra bättre. Men jag tycker nog inte att kvinnliga sportjournalister blir mesigt behandlade - snarare blir de manliga det (förutom Ekwall då, men han är ju jävligt speciell: I want to tell you..my side of the case!). Minns bara när Suzanne Sjögren skulle leta slutspelsändningarna för elitserien.

Men. Vad jag inte tror att Runis fattar är att kommentarer som dessa hjälper till att uppvigla sådana killar som faktiskt har problem med kvinnor i maktposition på traditionellt manliga domäner - de killar som skriver till Jennifer Wegerup att:

"Kärringar som du ska inte befatta sig med sportjournalistik för att de inte kan ett skit. Och det har du än en gång blivit ett lysande bevis på. Det får för fan vara ett slut nu på den här j-vla kvoteringen som gör att såna som du får jobb bara för att du är av kvinnligt kön."

Och det är jävligt trist. Och Runis borde veta bättre.

Förresten, i ingressen stod det Nu får Suzanne Sjögren, Jessica Almenäs, Åsa Edlund, Katarina Hultling och de andra stöd av en psykoterapeut. Nån mer än jag som trodde att de alltså fick stöd hos en terapeut, typ av SVT, TV3 och TV4 hyrt in en åt dem - för att bearbeta traumat av Runis attack?

DET hade varit kul.

(Suzanne Sjögren kommenterade förresten kritiken så här: Jag tycker att det var ganska roligt, och att han delvis har rätt. Men jag är oerhört glad att jag klarade mig från kritiken. Hon är skön.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Susannes kommentar är ju bara pinsam. Enda anlednigen till att hon har tv-tid är ju att hon är snygg enligt män. nora strandberg däremot är både snygg och duktig.