01 november 2005

Skämtar de om mig när jag gått ut?

Jag tycker inte om när två expediter i t.ex. en klädaffär vrålar och skrattar medans jag går runt och försöker hitta något att köpa i deras sunkiga affär. Det hände mig på lunchen. Jag fick typ be om ursäkt för att jag ville komma fram där de stod och nålade sina provdockor, drog skämt om kollegor OCH kunder och gapflabbade om vartannat. Behöver jag säga att jag inte handlade?

Lista på hur jag inte vill bli behandlad i en affär (kläder/skor/smink, ej ICA, Hemköp, Coop - där bryr jag mig fan inte) (och nu kallar jag de som jobbar i affär för "expedit" - vet inte om det är korrekt, men jag vet inte bättre):

* Om det är flera expediter ska de inte vara mer upptagna med att skratta, skämta och prata med varandra än med att kolla så jag har det bra. Skämta för fan aldrig om tidigare kunder när andra kunder hör!

* Expediten ska inte prata i telefon med sina polare om helgens bravader "-Men guuuud, jag kommer typ inte ihåg nåååånting..."

* Expediten ska heller inte ha sina polare på besök i affären, hängandes över disken. Detta beteende medför oftast att jag blir ignorerad till förmån för polaren, blir sur och därför går därifrån.

* Expediten ska inte stirra på mig, utan se till att ha något att pilla med. Lagom är bäst. Jag vill inte ha någon svansandes efter mig, men jag vill inte heller behöva be om ursäkt för att jag vill ha hjälp att spendera mina surt förvärvade pengar som jag egentligen borde lägga på mat.

2 kommentarer:

deltidsharmonisk sa...

Här kommer jag hälsa på igen! Mycket roligt.

Hanna sa...

Couldn't agree more!