26 november 2005

I kexhyllan på affärn...

...finns ett slags livsmedel i en kartong, rätt platt sådan. den har svart bakgrund, och jag tror man kan se lite av det gallerliknande innehållet genom ett fönster i kartongen. Livsmedlet heter vol-au-vent och jag undrar om nån nånsin köpt vol-au-vent i kartong. Eller är alla kartonger i alla affärer lika gamla som de ser ut, för att det aldrig aldrig aldrig säljs vol-au-vent?

När jag kollar vol-au-vent på nätet såverkar detvaraså att man oftast gör sin vol-au-vent själv och fyller den med grejs, typ stuvning, räk eller svamp verkar vara poppis. Man gör det av smördeg. Smördeg kan man göra själv eller köpa på plattor. Men vaför köpa ett galler och hälla stuvning på? Vilka tillverkar vol-au-vent? Jag måste undersöka detta vidare. Jag hittar INTE tillverkaren av de platta svarta kartongerna på nätet.

3 kommentarer:

Carreca sa...

PÅ kexhyllan I affären heter det väl?

jo sa...

Möjligtvis nere i dina trakter men i Norrland säger vi PÅ affärn. Och följaktligen kan man inte säga På kexhyllan På affärn, det skulle låta galet. Därför blir det I kexhyllan PÅ affärn. >:] (Man säger faktiskt p'affärn, som ett ord.)

Carreca sa...

Men shit. Det lät visserligen misstänkt från norr. Det var inget då.