03 november 2005

Och så häller vi på en skvätt vin. Och vill man inte använda vin, så gör inte det då.


Det finns folk som inte är som de verkar vara. Mitt exempel på detta idag är Nils-Emil Ahlin, denna veckas kock i TV4:s morgonprogram. Nils-Emil föraktar mänskligheten. Åtminstone de som inte tycker som han (främst gällande smör, grädde och alkohol i maten). Och varje gång han föraktar så vänder han sig mot kameran och ler - ler med väl synliga tänder och ondska bakom de åldrande ögonen.

Är det bara jag som hör och ser när Nils-Emil fyrar av sitt förakt och sin ironi mot oss tittare? Varje gång smör, grädde eller alkohol kommer på tal så hör man hur rösten hårdnar och blicken skärps - och så kommer det. Leendet. Inte brett, men högt. Och hårt. Alla framtänder visas i 4 sekunder och där satt den.

Nils-Emil förespråkar grädde och smör. Jajja. Smör och grädde i väl avvägda proportioner kombinerade med timmar av svett och träning utgör grunden i varje vettig människas kostföring, så även min, och alkohol - please! Feed me! Och allt han lagar verkar hur gott som helst, bara man har tillgång till saluhall. Men Nils-Emil har fått mycket klagomål på att han har smör och grädde (och vin) i allt och jag antar att han är rätt less på detta som förmodligen inträffat först sedan han började i morgon-tv, men morgon-tv är det enda som ger deg nu för tiden för Nils-Emil.

Igår lagar han de mest vansinniga rätter med abborre - ett slags abborlåda som han dränker i smör och grädde alltigenom leende, och nån annas slags stekt abborre med en citronsås. Hur mycket abborre har Gemene Man egentligen tillgång till kan man fråga sig. Inte fan har dom det nere på mitt Ica i alla fall. Där får man vara glad om de har Tacosås Hot från Santa Maria Tex Mex.

Idag sa han så här med död och överlägsenhet i rösten. "Och så häller vi på en skvätt vin. Och vill man inte använda vin, så gör inte det då". Word. Och han vill döda, döda dem alla, som inte vill ha vin, smör och grädde i sin abborrlåda.

Inga kommentarer: