08 december 2005

Pastor Sögaard

Knappt har surret runt Linda Rosing tystnat förrän jag blir serverad härliga stories om Runar. Jag blir så glad. Det finns fem huvudanledningar till min glädje:

* Runars företag heter "Runar Dreams".
* Runars fejkade TV-program som han enligt egen utsago höll på att förhandla med CBS om, heter Runar Angels.
* Runars påstådda romans med Mischa Barton, bara tanken på änglahårs-Runar stånkandes ovanpå Mischa Barton är otroligt roande.
* Runars "klienter" säger att de aldrig hört talas om honom. "Ren bluff, Runar" skanderar Aftonbladet.
* ...och, idag, Runar talar ut i Aftonbladet. Det roligaste med den artikeln är att Runar säger "bullshit". Alla som hört en norrman prata engelska kan föreställa sig hur det låter när Pastor Sögaard säger bullshit.

Jag funderar också på hur det var hemma hos paret Häggqvist/Sögaard när det begav sig. Vilka diskussioner utspelade sig vid middagsbordet? Hur ofta tackade de gud? Vem bytte bajseblöjor på Amadeus? Talade de i tungor tillsammans på fredagen när de båda kommit hem från studion/kyrkan/helandet? Hur gick diskussionen när Runar upptäckt att Carola använt hans handduk så den var blöt när han duschat sin väna lekamen? Och hur arg blev Carola när Runar gått in med snöiga/leriga skor? (eller lämnar Runar inga fotspår, han kanske svävar lite...) Åh så mycket jag skulle kunna ge för att ha fått en inblick i den Sögaardska vardagen.

Jag har sett Runar en gång. Det var för kanske 8 år sedan, på sunkiga Statt i Hudiksvall. Runar var där med sina polare Borg, Dr Alban och Brolin, de hade spelat i Brolins egen fotbollsturnering Finflo Cup. De satt där allihop, på något slags VIP-podium, och Runar satt med ett stearinljus framför sig som lyste upp hans ansikte. Jag stod nära nära och kikade, han såg ut precis som på bild. En tjej gick fram till honom och bad honom "hälsa till Carola". Jag har undrat om den hälsningen gick fram.

2 kommentarer:

Maria sa...

jag har haft dem på hundkurs då på den tiden då det begav sig. De var - bizarra....

jo sa...

Hur då - bizarra? Feed me! Jag hungrar efter kunskap om Söögaards!