06 april 2006

Hund-trend

Tänk att det är så inne att ha en liten hund och att förse den med mänskilga attribut, såsom avancerade känslor (typ Arne måste få leva sitt liv och göra sina egna val, Top Dog), de heter inte längre Buster och Bamse utan just sådant som Arne och Majken och de ska kläs på trots att de faktiskt har päls, i designade måttbeställda kimonos och pyjamasar. Allt detta kommer från Top Dog, jag erkänner, men jag är övertygad om att Top Dog representerar denna trend alldeles ypperligt. Hund + glamour = inne, hund + jakt eller annan nytta = otrendigt.

Dessutom: vad är det med hundar och heminredningsprogram?
* TV4 hade den där norrländska killen med en hund, vet inte vad han heter.
* De där killarna som svansat runt både i Room Service och i Från koja till slott (Simon och Thomas tror jag de heter) har en liten hund med sig. Oklart vem av dem den tillhör. Jag trodde tidigare att den hörde till Simon eftersom han var ensam inredare i Room Service ett tag, men nu i Från koja till slott så verkar han höra till den andre. (Eller hör den till dem båda, är de ett par?) Jag kan tyvärr inte länka till programmen, Internet är lite trasigt.
* Och igår såg jag på nåt nytt program på trean som var förfärligt by the way, och även där rumstrerade det runt en liten otäck hund. Home Styling hette det.

Fler hundar i TV-världen?

Förresten hejar jag helt hämningslöst på Arne i Top Dog.

3 kommentarer:

Carreca sa...

Ja, de är ett par, tror det var svensken (Thomas?) som fick engelsmannen (Simon) att flytta till Sverige och dra igång london W8 på Odengatan. F ö tycker jag att det obehagligaste hundnamnet är den där afghanhunden i Top Dog. Heter den Bebis? Nu har jag inte sett så mycket mer än spridda skurar av Top Dog, men det verkar vara helt vidrigt. Och vidrigast av allt är att kalla sin hund för bebis. I övrigt är det töntigt med hundägare som kallar sin hund för "kille" eller "tjej", istället för hane och tik.

Mo sa...

Ja, hunden heter så. Fast det stavas så här: BeBis. BeeeBis.

Xtian sa...

Glöm inte Café-programmet från Sundsvall (Vad heter det??). Där har de ju en hundskola som är konstant utskälld(!) för att de lär ut på "fel" sätt.