13 april 2006

Covers

Men snälla söta, varför ska Idol-Sebastian ge ut en Bowie-kopia? Varför ska man köpa Sebastian-singeln om man kan få lyssna på riktiga Life On Mars? Och i samma anda: varför ska man köpa Christer Sjögrens tolkningar av Elvis när man kan få the real thing? Jag fattar verkligen inte.

Det är ju jävligt svårt att göra bra covers - men det känns som att en tumregel måste vara att inte försöka låta så mycket som originalartisten. Lyssna till exempel på Phil Collins fantaaastiska cover från 1982 på Supremes You Can't Hurry Love, eller Pet Shop Boys upplivande av den tråååkiga Elvis-dängan Always on My Mind. Eller Jack Whites Jolene, för den delen. Att som Sebastian och Christer försöka få till det där rätta darret och känslan som gjort Bowie och Elvis till supastars - det är ju bara patetiskt to say the least.

Förresten, när jag googlade Pet Shop Boys ramlade jag över denna Wiki-text. Citat:

"Djuraffärspojkarnas" (som de ofta kallas på svenska) största hits kom i samband med andra skivan Actually.

Som de ofta kallas på svenska? Är det någon, NÅGON, i hela Sverige som kallar dem för Djuraffärspojkarna (förutom uppenbarligen den som skrivit texten)?? Den personen skulle jag vilja träffa.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Det skulle inte jag :)

Jag är algerisk mot Sebastian, det är något hos honom som verkligen retar mig. Tyvärr tror jag att det har en del med hårfästet och frisyren att göra.

Anonym sa...

Är du efter eller? Det var ju ett tag sedan han släppte skivan och det finns fler låtar på skivan än Life on Mars-covern.

Mo sa...

Haha. Ja, jag är ganska efter these days.
Och jag pratade om singeln (om det nu ens finns nån sån): varför ska man köpa Sebastian-SINGELN?, skrev jag. Men ge mig gärna namnet på några bra låtar och jag ska lyssna på dem med största allvar och vidsynthet.

Anonym sa...

Visst finns det en singel (den har legat 1:a på de flesta listor i minst fyra veckor). Vad har den med David Bowie att göra? Tycker att det är tråkigt att döma ut någonting som man inte ens vet något om. That´s all.

jo sa...

Då kommer du att ha tråkigt när du läser den här bloggen för vi gör typ inget annat än dömer ut saker, både sånt vi vet nåt om och sånt vi inte vet nåt om! Förresten, låten är skitkass tycker jag med.

Anonym sa...

Ja, det är ju lätt att göra det när man har en anonym blogg och inte har bättre saker för sig. Jag läste inlägget om Sebastian eftersom han intresserar mig. Bloggen i sig gör inte det. Ha ett bra liv. Adjö.