24 mars 2006

Dammvippa

Det går runt en man här ibland och "städar". Han har en fjädervippa som han går runt och flyttar runt dammet med. Det måste vara den onödigaste formen av städning. Dessutom får det mig att nysa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar om du inte skulle vilja överväga att ta bort citationstecknen. Mannen ifråga tar nog bort damm på ett helt fackmässigt sätt, om han använder sig av en dammvippa. Dammvippa är ett städredskap som drar åt sig damm med hjälp av statisk elektricitet då den dras över ett dammigt föremål. Dammvippor tillverkades ursprungligen av fågelfjädrar (särskilt strutsfjädrar), men numera tillverkas de mest av syntetmaterial.

Kanske visste du inte att dammvippan faktiskt DRAR ÅT sig damm genom statisk elekricitet?

Christer

jo sa...

Näe, citationstecknen försvinner inte. Jag vidhåller att det är en onödig form av städning eftersom det ofta är så mycket damm att statisk-effekten uteblir. Detta baserar jag på att jag ser med egna ögon när dammet vispas runt, i ljuskkenet av hundra små lampor. Dessutom så får den mig att nysa = dammet vispas runt. Bara för att det är fackmässigt behöver det inte betyda att det är det bästa. Jag tycker våttorkning är det bästa och fräschaste, men kanske inte snabbaste sättet att bli av med damm. Tror fackmässigheten kan basera sig lite på snabbhet också.