Hört på lunchen: Svarta oliver (vanliga, inte kalamata) är gröna oliver, fast färgade. Man färgar alltså de gröna oliverna för att de ska bli svarta.
Är det så? Jag tvivlar. De smakar ju till och med annorlunda.
Uppdaterat: Det var ju inte så svårt att få reda på detta:
Många av de svarta oliver som finns i handeln är skickligt maskerade bedragare - gröna oliver som färgats. Ibland har de behandlats med mognadsgaser för att få "naturlig färg". Men smaken blir inte samma som på de svarta som fått mogna på trädet. Du känner igen fuskisarna på att de har en onaturligt jämn färg och en obehaglig doft av metall. I synnerhet när oliverna är urkärnade bör du vara misstänksam.
Aha, det är de där vidriga kolsvarta oliverna som är färgade gröna oliver. Sunkigt. Vad mer färgar man eller fuskar man med? Jag vill veta!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Det finns dessutom RÖDA !!! oliver som naturligtvis inte är naturliga utan också de färgade! Jag säger bara: VARFÖR? För att matcha uppläggningsfatet eller? Alla former av experiment med god mat ger ju bara ett oätligt resultat.
uuuuh vad äckligt... förstod väl att det var något mystiskt med dem. Ska aldrig äta andra än kalamata, jag lovar.
Röda oliver behöver inte vara färgade. Oliverna går igenom alla möjliga stadier i sin mognadsprocess och skiftar från allt mellan skrikigt gröna (omogna) till djupt svarta (övermogna). Där emellan skiftar de från allt mellan grönt, rött, gult, brunt och fläckigt.
Skicka en kommentar