02 februari 2006

Därför får Johan T Lindwall vara USA-korre

Vad jag har förstått är det ganska eftertraktat bland journalister att vara korrespondent i USA (även om man undrar varför vissa som bara dissar USA, typ Karin Henriksson i SvD, egentligen vill bo där) och därför borde det verkligen vara top-of-the-line som får jobbet, eller hur? Aftonbladet är kanske bäst på att pricka in rätt människor på den platsen, som Fredrik Virtanen och nu Per Bjurman, även om Expressen ju hade the alltimefavourite en gång i tiden med Mats Olsson (ja, jag är för liten för att minnas såna som går längre tillbaks). Därför är det så skönt nu när Expressen verkligen hittat rätt igen med Johan T Lindwall. Han skriver liksom så fulländat och med en sån lätthet i det svenska språket. Hör bara här, från dagens Expressen:

"Jennifer har fått nog. Och ingen vet vad som skulle kunna hända om hon inte hade Vince att luta sig mot och få tröst av.

Varje gång Brad och Angelina gör ett nytt utspel blir Jennifer helt knäckt. Hon säger: Det är som att bli utsköljd av en stor våg i ett enormt hav."

Inga kommentarer: