01 februari 2006

En Fadde eftersmak

Var det någon som såg Debatt igår? Det handlade bland annat om "Vems fel är krogvåldet", och en av debattörerna var - Fadde Darwich. Gud så pinsamt. Jag klarade bara att titta några minuter. En herre vars dotter råkat ut för en fadäs på krogen, ivägsläpad av div. vakter osv., anklagade Sveriges alla dörr/krogvakter för att i 50% av alla fall själva vara de som provocerade fram situationen och även att i stor utsträckning använda övervåld. Vakterna var enligt honom outbildade, okunniga och provocerande och på detta uttalande fick Fadde möjlighet att svara. Jag har sällan sett nåt liknande. Karln fick inte ur sig en enda sammanhängande mening. Ord stakades och hasplades fram, ord som nog skulle betyda att man visst gick kurser, och som slutkläm fick han in "...eeehhhhh...psykologi". Varför sätter man in Fadde Darwich, fd vaktchef, i Debatt? Det måste finnas någon annan som kan föra vakternas talan, någon som kan prata i hela meningar. Kanske SVT tänkte "Fadde, han är poppis. Honom tar vi."

Se reprisen, det ska jag göra. Och jag ska kolla lite längre den här gången. Kanske ska jag till och med spela in! Undra om Rosing satt och tittade och tyckte han var bra. "Du var skitbra Fadde, du satte dem verkligen på plats."

3 kommentarer:

Carreca sa...

JA! Jag såg också lite. Faktum är ju trots allt att Fadde är dörrvakternas talesman/fixstjärna av någon anledning (mediakåthet?), och brukar få uttala sig. Familjen Darwich/Rosing är ju en braintrust av sällan skådat slag. Jag minns att Linda R också varit med i debatt, och nä det kändes inte riktigt som rätt forum för henne heller. I 100 höjdare! visades en gång ett klassiskt klipp med Fadde, från hans sommarställe och hur grannarna dissar honom när han går runt och försöker socialisera lite. Bäst är när han använder sig av den i Stockholmsnatten klassiska hälsningsfrasen "Ärebra?" till någon som meckar med sin traktor, och får en föraktfull bvlick till svar. Kolla in denna klassiker: http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=11726 klipp nr 2.

jo sa...

Jajje, det klippet såg jag och det fick mig både att må lite dåligt för jag tyckte synd om Fadde samtidigt som det var skitkul. Han är ju såååå malplacerad där, och just den föraktfulla blicken som snubben med traktorn levererar känns verkligen genom rutan... Vad dum jag skulle ha känt mig om jag var the Fadd.

Hanna sa...

Det var ett hemskt klipp. Förstår om han vill spöa upp några svennar efter det.

(Är inte helt allvarlig. Men ändå)