26 juli 2006

Leversköljning light

Försöker mig på en liten hälsokur. Den går ut på att äta nyttiga fröer, nötter och annat extremt nyttigt skit. Väldigt lite kött, och i så fall bara ljust kött & fisk. Absolut inget kaffe, alkohol, socker, bröd osv. Jag äter inte så mycket kolhydrater (yeah right! särskilt de senaste veckorna!) annars heller, men nu är det väldigt strängt. Jag vet inte riktigt vad jag försöker uppnå (förutom att det vore skönt att ta bort ca 7 kg), men efter en sommar av alltför mycket carbs; vin, sprit, öl, cigg, kebab, chips... så förtjänar nog min kropp en liten paus. På nån vecka eller så. Jag känner mig som hon Anna Skipper här hemma när jag går och blandar fröer i vatten och dricker, och hojtar åt min sambo att "äter man korv så blir man en korv"!

Det går ganska bra. Dricker psylliumfrö & vatten = äckligt. Får inget kaffe = skitjobbigt! Det är faktiskt det värsta. Jag har huvudvärk, är surmulen och trött. Det här är andra dagen. Ikväll gör jag kikärts-och linsbiffar med spenat. Dom är apgoda.

När man tittar efter hälsotips & sånt på nätet så kan man ramla på sånt här: Jag renade min kropp med Dr Stones diet (Polaritetsterapi.) Alltså: gode gud. Hur orkar man? Och jag kan inte vara annat än skeptisk till teorier som beskrivs så här: Polaritetsterapi är en integration av kiropraktik, osteopati, homeopati, healing, Ayruveda och kinesisk läkekonst. Polaritetsterapi syftar till att återställa kroppens energibalans så att de självläkande krafterna kan verka. Med energierna i balans blir resultatet en frisk kropp med klara tankar och känslor. Livskraften kan inte flöda genom en förstoppad och förgiftad kropp, så en av de första sakerna en polaritetsterapeut gör är att rekommendera en renande diet.

Men det kanske funkar skitbra. Jag skulle i alla fall inte orka i 7 veckor, det är då ett som är säkert.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Gud vad jobbigt. Duktig du är!

Förresten, jag tror vi får sluta bada helt. Långtifrån lik, men ändå äckligt: http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,862757,00.html

Haha, googla Vilda bebin (man kan tro att ni gått på Ericsson-spamet om man kollar snabbt)

jo sa...

Faen vad äckligt. Fågelbajs!

Ja, haha! "Vilda Bebin: Ericsson delat ut mobilelefoner via Internet"