01 juli 2006

Jakobs stege

Har kollat en stund på Minnenas television: Jakobs stege. Det var verkligen Top of the line inom svensk underhållning 1987. Man tittade ju antingen på det eller på en dokumentär om tjeckoslovakiska stenbrott i grannkanalen - och då var ju valet enkelt. (När började TV4? 1992?)

I detta program från november varvas framträdanden av Orsa spelmän (looks: busschaufför goes vit gympadoja) vars musik jag inte kan låta bli att ryckas med i: stampa-foten och "tjohooo" sitter djupt rotat i mig, med en pre-cosmetic-surgery* Lena PH iklädd vit storskjorta, slips, ärmhållare i svart metall och cykelbyxor. Sedan Sven Wollter som nyss blivit vald till Sveriges sexigaste man. Han röker pipa i en skinnfåtölj, dricker konjak och läser en saga medans Lena PH ligger och gnider hans ben vid hans fötter. Ja det är sant. Hennes toktuperade hår guppar upp och ner i bild. Efter detta följer en oerhört stel intervju med Lena PH och Wollter, där Jakob Dahlin försöker glamma med champagne och djärva frågor. Mellanspel av Täppas som leder djur till slakt i hembyn Vattlång. Man måste bara älska Jakobs stege.

* Här behöver jag hjälp. Visst sjutton måste hon ha opererat snoken? Den är ju (då, 1987) bredare än... ja... nån med väldigt bred näsa. Och nu är den ju mer... skulpterad. Jag måste leta bilder!

Inga kommentarer: