13 februari 2008

Statement

Vilda Bebin säger unisont (vi är rörande överens om detta):

Vi har väääldigt svårt för Hästpojken. Och Mustasch, fastän vi inte ens är Säkra! (ska börja sätta utropstecken efter alla former av det ordet) på att vi vet hur de låter. Vi vet väl egentligen inte riktigt vad det är som triggar denna anti-ighet, men generellt så tror vi att vi har svårt för band som ska vara sådär pretto och heta sånt som Hästpojken (alla liksom ååh Hästpojken) och Mustasch. Och Säkert! med utropstecken (fast Jo tycker att Annika Norlin i sig är ganska bra).

6 kommentarer:

Carreca sa...

Mustasch förknippar inte jag med någon form av pretentioner över huvud taget, snarare andra änden av skalan dvs braksvenne.

I övrigt säger min snabbanalys att ni helt enkelt har svårt för Göteborg, det är helt normalt.

jo sa...

"Braksvenne" har faktiskt sig alldeles egen typ av prettighet.

Mo sa...

Fast så här tycker jag: het vad du heter om du inte har kommit på ett coolt namn som typ Guns&Roses. Det är för mycket "nu ska vi sitta ner och komma på ett så jäkla originellt namn...jag vet! liksom...typ...hästpojken, så jäkla coolt!" över hästpojken och säkert!!!!!.

Hanna sa...

Har ni läst vad Kinky Afro anser om Hästpojken? Om inte: http://www.kinkyafro.se/?p=1293

Carreca sa...

Fattar inte vad ni menar med pretto i sådana fall. jJag tycker inte det är pretto om folk svarar: "Öh, det var änna ett gött namn bara", på frågan varför de heter som de gör. Jag brukar ändå välja att tro att det inte var svårare än så, att de inte suttit och krystat fram namnet i något slags högst medveten marknadsförings-tankesmedja.

Pretto för mig är typ: "Jo namnet kommer från Baudelaires sjunde pjäs, vi identifierar oss med den blinde pojkens kamp för att bli sedd av de vuxna"

jo sa...

Mhm, vi väljer nog att även kunna säga att braksvennar kan vara pretto inom sin genre. Men braksvenne-pretto är väl kanske inte samma sak som kultur-pretto. Kräver kanske ett eget inlägg?