19 december 2007

Monkeysmell

Lite tragiskt men på något sätt väldigt roligt att en pappa skriver in till Ribbing för att få tips om detta:

"Jag har en jobbig fråga, vet inte om det är rätt forum, men känns så. jag har en son som har flyttat hemifrån sedan ett par år. han sköter inte hygienen. Luktar, ja, om jag ska vara så brutal: Apa. Sist han var hemma för att fira sin lilla syrras 17-åriga födelsedag, stank det kaninbur om honom. Jag har sagt till honom att han måste tvätta kläder, erbjudit honom att komma hem med tvättkorg, men han säger bara jaja. Saken är att det är obehagligt att ha honom hemma. Jag klarar inte av att äta, blir äcklad. hans syskon säger inget, vi har inte pratat om det iofs. De kramar honom, äter maten utan problem. Vid familjemiddagar är det som om det inte existerar. Jag mår dåligt, men vill inte "göra bort honom" inför alla. Och när jag säger till honom vid sidan om, säger han bara jaja, jag vet. Inget händer. Är det etikettsmässigt att säga till honom inför andra?"

Magdalena Ribbing:
"Säg inte till din son framför hans syskon eller andra! Men sätt dig ner en dag med honom ensam, ge honom deodorant, tvål osv och förklara snällt att "faktum är att du luktar rejält illa, det är pinsamt för honom själv, och obehagligt för omgivningen. Du måste antagligen ta i ordentligt, för att han ska förstå. Kanske han tycker att det är manligt och tjusigt att vara otvättad? Berätta för honom att det inte är så! Fungerar inte det här så kan du ju tala med hans syskon och be dem säga till honom."


Det vore nog faktiskt rätt bra om fler föräldrar talade om för sina barn om de luktar apa, gammal kaninbur etc. Det vandrar runt på tok för många otvättade personer där ute.

1 kommentar:

Hanna sa...

Amen!