02 januari 2006

Skål för mig!

Jag har precis fyllt tretti. Jag känner mig fortfarande matt och är öm i kroppen. Festade loss som sig bör tillsammans med roliga vänner, god mat och massa ond saft till klockan 06.19 på nyårsdagens morgon. Drack drink med sprit i kl 4 och öppnade en iskall snökyld Starobrno kl 5. Inte har jag blivit smartare med åren, det är ett som är säkert. Men jag säger som min svåger, jag vill helt enkelt inte att festen ska vara slut. Därför fortsätter jag stjälpa i mig grogg och öl, för jag tror att så länge nån fortfarande FESTAR så pågår ju festen!

Drinken kl. 4 var ruskigt god förresten, "Hot buttered rum". Varm mjölk, mörk rom, kanelstång och - en klick smör! Mums. Gårdagens bakisdag blev förresten kulmen på en fett-och sockersprängd jul och nyårsperiod. Jag har fullkomligt vräkt i mig sill, lax, gravlaxsås, skinka, korvar, köttbullar, jansson med smör på (SMÖR!), fudge, Aladdin-praliner, sprit, vin, öl, glögg... ät fett och socker tills du spyr. Jo jag tackar jag. Igår hade jag bestämt skulle vara sista dagen på denna snuskperiod, så då åt jag upp alla överblivna nyårschips, en rejäl laddning överbliven nyårs-tiramisu, plättar, stekt potatis och dipp. Nej, jag är inte bulimiker. Jag bara älskar mat lite för mycket. Vägde in mig i morse: + 3 kg sedan 22/12. Grattis Jo, nu följer säkert 8 veckor av No Shit At All. Bönor, linser, nötter, frön, kyckling, fisk, bulgur...

Det blir dock ett kort uppehåll i min hälsokur till helgen, jag ska få gå på bröllop! Min lovely vän som vi möhippade för någon månad sen gifter sig på lördag. Då ska jag ha högklackat och liten aftonväska, och en bolero i fuskpäls. Aftonväskan köpte jag idag, den är glansigt lila och pytteliten. Kanske jag måste lägga upp ett foto! Jag måste även inhandla lite nytt smink dagen till ära, man kan ju inte kleta på sig gammalt smink när man ska på bröllop! Definitivt ett nytt gloss, förmodligen en ny mascara och kanske en ny foundation. Den gamla håller på att ta slut. Jag ska ha en lila klänning, knäkort, med massor massor av oregelbundet återkommande volanger och tunna axelband. Jag ska låna den av syrran, och jag riktigt längtar efter den! Det är en härlig liten sak. Skorna har jag invigt, det gjorde jag på nyår. Fick ge upp vid ettiden, för att sedan göra ett nytt försök vid tre när någon krossade ett glas i mitt till disco omvandlade vardagsrum.

Trots att jag nu är tretti så är jag ändå väldigt glad för det var en jätterolig fest med sjukt mycket folk (har jag så många vänner?) och massa bra presenter. Skål för mig!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Grattis! Gud vad läskig den där drinken lät förresten... Men rolig fest. Min kille har samma motto och somnade sött i soffan på nyårsafton, med en nyblandad drink på bordet.

jo sa...

Den låter läskig... speciellt med smöret. Men den är jättegod! Nåt man kan fixa i ordning efter en lång lördagspromenad i tvåsiffrig minuskyla, när man kommer hem och det redan blivit mörkt. Raggsockor på och en brasa i kakelugnen. Lite "Last christmas I gave you my heart"-stämning blir det.