17 augusti 2005

Vilken jävla macka

Ska berätta om den morgon jag hade igår morse. Jag MÅSTE numera (efter min sockeravvänjning --- ersätta skitmat med riktig mat) äta frukost! Jag dör annars. Jag tar med mig en Fazer rågkuse till jobbet, knökfull med sallad, paprika/gurka och nån god rökt skinka. Den är min heliga stund, när jag packar upp den, framför skärmen, och läser mina mail samtidigt som jag mumsar loss. Igår så glömmer jag oförlåtligt min rågkuse på bänken hemma. Jag ska ha möte kl. 9.30-10 och sedan från 10-12. Det innebär att jag faktiskt - på riktigt - kommer att dö innan jag får lunch. Jag får alltså bege mig ut på stan för att försöka hitta något som håller mig vid liv. Jag har redan innan gett upp hoppet om att hitta surdegsbröd, jag har inte lång tid på mig innan mitt första möte börjar, så jag går in på ett bageri som jag vet ha färdiga mackor. Jag hade börjat finna mig i att behöva äta en sunkmacka, tekaka med köttbullar och rödbetssallad t.ex. Men jag skådar en ljusning - ett grovt bröd med rostbiff på!! Jag blir glad och köper mackan, som kostar 45 jävla spänn.

Går tillbaks till jobbet och ska precis hugga tänderna i den. Då ser jag till min stora skräck att det sticker ut något vitt ur den. POTATISSALLAD!!! Dra åt helvete. Jag fick ägna 10 minuter åt att kratsa bort typ 3 dl äcklig vit kladdig potatissallad av Rydbergstyp ur den annars så fina mackan. Dessutom hade bageriet tydligen ansett att potatissalladen inte var tillräckligt mycket fettbomb, så de hade även brett på ett rejält lager smör. Varför? Är det så svårt att göra goda mackor?

2 kommentarer:

Mo sa...

Det är faktiskt helt sjukt att ingen kan göra mackor som är ordentliga, mättande, goda, nyttiga. Potatissallad? Fy fan.

emla sa...

exakt! Alltid är det nåt fel. tonvis med smör eller konstiga sallader eller urtjocka ostskivor. Knepigt för en kronisk pointkalkylator som mig.