08 maj 2008

Vad gör man inte...

Jag har med stigande fasa insett att mina vinterbleka armar ska exponeras i ärmlös klänning om 10 dagar. Har därför fattat det drastiska beslutet att här ska fan solas solarium - vilket jag gjorde för första gången igår. Tjuge minuter drog jag till med men stängde av "boostern" eftersom jag vet att min hud är lite - ja, känslig. Glad i hågen skuttade jag sedan därifrån, över att jag inte legat och svettats och halkat runt som en liten sardell vilket har varit fallet de tidigare tre gångerna i mitt liv som jag solat solarium. Men - framåt 22-tiden börjar det göra ONT och strama. Hela baksidan av min kropp. Jag inspekterar förfasat skadeområdena...

Är röd som en kräfta på rumpan och längs filéerna upp på ryggen och på vaderna. Dvs allt som ”legat emot” solbädden. Även baksidan av mina armar stramar och gör ont idag.Jag är alltså helt UPPBRÄND efter 20 minuter i solarium. Jag har haft frossa inatt (!) och samtidigt legat och fläktat de varma ställena efter bästa förmåga.

Så går det när ens normala hudton är i det närmaste genomskinligt grön. Hade jag haft kamera på min mobil hade jag fan tatt en bild.

1 kommentar:

Hanna sa...

Jag tror det är nåt läskigt fel på solarierna för jag har varit med om samma sak flera gånger. Det är totalt vidrigt och man vill typ lägga in sig på strålbehandling och börja planera peruk direkt.