11 oktober 2007

Oktoberbetraktelser

1. När jag strosade genom parken och sparkade runt bland löven såg jag ett ovanligt fylligt löv, lite blekt så där...och insåg n ä s t a n för sent att det inte var ett löv utan en RÅTTA! Död, liggandes på rygg med de små nävarna opp och munnen gapande. Fatta vilket svanhopp jag gjorde! Burr! Ryyyyys!

2. På ett italienskt kaffeställe där jag brukar köpa en cappuccino på väg till jobbet behövde jag inte säga till i dag. Han bara sa "buongiorno, signora" (jag är ju numera FRU!) och gjorde kaffet. "Prego". "Grazie", sa jag, "arrivederci"!

6 kommentarer:

Dr Martin sa...

Har två funderingar:
1. Följde du upp svanhoppet med en hjulning eller nöjde du dig med enbart hoppet? Mysigt fynd förövrigt.

2. Där ser man..Stammis på stans kaffehak. Det var nån som påpekade mitt kaffedrickande tidigare ;-)

jo sa...

Nej nu du Dr Martin tror jag du kommenterat på fel syster. ;-)

Dr Martin sa...

Så kan det gå när man inte läser ordentligt.
Men jag vill ändå veta om det blev nån hjulning :)

Mo sa...

Nej snarare småhoppande och fingersprättande. Liksom: åhfyfanåhfyfan! Kan dessutom meddela att min olydiga hjärna som jag ville skulle tänka på fräscha saker typ citroner och porlande bäckar om och om spelade upp vad som kunde ha hänt om jag HADE trampat på råttuslingen: ett bananskalsdruttapåbaken-fall där jag typ sätter ner handen just över råttmagen/råttklorna/den uppspärrade råttmunnen? Eller spräckt råtta = råttinnanmäte över höstkappan?

Dr Martin sa...

ett druttapåbaken-fall eller spräckt råtta på kappan låter inte som nån höjdare. Men blev du inte lite sugen på se hur långt du kunde ha sparkat den, typ som en fotboll? :)

Hanna sa...

Monster rullade sig i död pyttig näbbmus på skogspromenaden förra veckan. Han blev schamponerad tre ggr.