20 maj 2006

Lista över snacks


Topp 5 bästa snacksen:

1. Vickningschips (no matter what xtian
says) eller lövtunna lättsaltade
2. Gamla typen av pepparchips, lövtunna... med riktig peppar på. Avnjöts med dilldipp.
3. Lantchips. Any flavour.
4. Jordnötter (alltid med öl)
5. Grillchips

Bubblare: Nachos & hot salsa (thick n'chunky)

Topp 5 värsta snacksen:

1. Salta pinnar
2. Saker gjorda av ostpulver (Cheez Balls, Ostkrokar mm) (Ja det heter ostkrokar!) (Går dock att trycka i sig om man är bakis) 3. Sour Cream Onion-chips
4. Jordnötsringar (Går dock att trycka i sig om man är bakis)
5. Sombreros. Apäckligt.

Bubblare: Veggie crisps


Topp 3 godaste dipperna:

1. Holiday
2. Dill&gräslök
3. Tortilla

Bubblare: Triple pepper

Topp 3 äckligaste dipperna:

1. Ostdip (cheddar eller blue cheese spelar ingen roll, vidrigt.)
2. Ranch
3. Fresh island

Bubblare: Garlic (blir aldrig gott i pulverform

PS: Det är sådär äckelgott att dippa BBQ-eller paprikachips i dill&gräslöksdipp. Eller att totalt O.D:a på dill & gräslök: dill&gräslökschips med dill&gräslöksdipp.

6 kommentarer:

Jojo sa...

Min snackslista Strittsan...

Topp 3 bästa snacksen:

Dill & Gräslök OLW, (Flashback. allt som fanns när man var liten och tillbringade lördagen framför dallas)

Grill Estrella, (Kom något senare än Dill & Gräslök och fanns ofta i småpåsar i godisautomater i simhallar. Där för övrigt din 4:a på värstalistan konstigt nog ofta fanns)

Peppar Estrella, (Vet inte riktigt när de kom, men de smakar korv och är goda, finns egentligen bara på skumma videobutiker)

Bubblare blir Sourcream & Onion Estrella, (revolutionerade snacksen i sverige när den damp ner någon gång på 90-talet)

Topp 3 värsta snacksen:

Alla snacks som är formade som stjärnor, hjul, koner etc

Jordnötsringar

Färdigpoppade popcorn


Topp 3 godaste dipperna:

Jobbar inte med dipp

Topp 3 äckligaste dipperna:

Jobbar inte med dipp

/Jojo

Reblo sa...

jag är lite chockad över att vi som alltid tycker så lika verkar ha tappat varandra här i snackshyllan. Jobba med mig här, berätta vad som gick fel, lantchips?! :)

(fast vicknings- ÄR goda, även om ettan på min snackslista är ostbågar. mmm... the cheesier snack with the crispy sound, yeah.)

Hanna sa...

Jag är helt såld på taco-dip. Helst vill jag ha tre sorters chips till en skål dip så jag kan variera lite. Men oftast blir det vicknings, tunna lättsaltade eller grill.

Xtian sa...

Asså, faaaan vad vi älskar dig för det här inlägget. Vilken glöd, intensitet och passion.
Och - din etta är ju en delad Vickning eller lövtunna potatischips - vilket är just det vi inte gillar. EN måste bort. Att hålla på o fjanta med två sorter av samma chipssmak - illa, illa. Den ena (Vickning) passar bättre för dippande med sin struktur och uthållighet, men den andra smakar bättre med sin lövtunna sälta. Tycker vi då... Men en måste bort!

Har lite svårt att förstå folks aversion mot jordnötsringar. Men å andra sidan får det gärna gå ett tag mellan intaget. Typ som vår BBQ-/Pepparchipsteori : varje år står man där och tänker "hmmm, pepparchips, det var länge sen, det tar jag" och ca 75% påse senare så förstår man varför. Ett år senare: "hmmmm, pepparchips, det var länge sen....".

En fråga bara: uppväxt i Värmland, Östergötland eller Västegötland? Ostkrokar förkommer ofta där. Ostbågar i resten av riket. Tror vi, men please enlighten us - vi vill ju mappa ut denna vederstyggelse till uttal... : )

Yet again - älskar er blogg för många saker - men det här gjorde oss tårögda...

jo sa...

reblo: så här är det: jag känner mig nyttigare när jag äter lantchips. Och herregud vad det knastrar! Även otroligt gott att knapra på "före maten" när jag får min fredagsdrink. Då är det inte så gott med vanliga chirrar, dessutom blir man väldigt mätt om man äter chips & dipp före maten.

jo sa...

Xtian: du har rätt. Att fjanta runt med två lättsaltade håller nog inte. Vickningschips bara måste man ha dipp till. Då kommer duippen verkligen till sin rätt, så har jag Holidaydipp (som jag älskar) vill jag nog gärna ha vickningschips. För att dippen ska få ta överhanden. Har jag ingen dipp är lättsaltade ändå en hit.

(Jag har en kompis som, när det mest är chipssmul kvar i skålen, gärna häller ner dessa i resten av dippen, rör runt och snabbt äter upp allt. Med sked. Och nej hon har inte ätstörningar, hon är bara ruggigt effektiv.)