05 mars 2008

Saturday night


På lördag är det Kentkonsert. Jag undrar när jag ska börja längta. Jag längtade jättemycket för några månader sen, men det har liksom klingat av. Kanske för att man går och väntar så länge på att se ett rätt mediokert band (väntar länge = tid mellan biljettsläpp och konsert). Längre än vad jag väntade på Marilyn Manson tror jag. Och Red Hot Chili Peppers. Minns inte när biljetterna släpptes men det var bra länge sen.

Sist jag såg dem var i Östersund 2005, då hade vi väldigt roligt och konserten var jättebra. De brukar vara bra live och jag ser fram emot att få höra vissa av de nya låtarna live för att höra hur de gör sig på en stor scen (Columbus, LSD någon, Generation Ex). Jo jag har nog börjat längta nu. Nu när jag tänker efter.

Bilden är från Kent-konserten i Östersund 2005. Jag var lika suddig som bilden.

3 kommentarer:

Carreca sa...

Generation EX var väldigt snyggt gjort när jag såg dem i alla fall. Men de är ju rätt tråkiga live tycker jag.

På tal om RHCP - har du läst Scar tissue? Du verkar ju läsa alla rockenroll-bios. Har bara läst första 3-4 kapitlen än så länge, den verkar lovande. Pot vid 11 års ålder, coke vid 12 och dope vid 14. Bra start på tonåren :-S

i övrigt tycker jag att RHCP har passerat bäst före-datum för minst 7 år sedan.

jo sa...

Yes, läste den i höstas. Jag gillade den skarpt. RHCP har varit på favvo-listan sedan tidig tonår och fortsätter enligt mig producera jävligt bra skivor (med några få undantag), även om de förändrats musik/produktionsmässigt en del. Bäst före datum... jag tycker de fortsätter att mogna med stil -
bara lyssna på en låt som Snow t.ex, som kickar igång endorfinerna i min kropp bara genom de första tonerna.

Jag brukar jobba med RHCP i lurarna, de bästa låtarna från alla deras skivor på random. Och där har vi dessutom ett band som är jäkligt roligt att se live!

Carreca sa...

Ja, jag såg dem i Globen efter den där skivan...minns inte vad den heter men den är svart och lite röda djävlar som dansar typ? kanske -99? men jag gillar inte Californication, däremot har jag lyssnat på Blood Sugar Sex Magic massor. Det var i alla fall bra live. Moby var förband har jag för mig.

Sen har jag alltid tyckt att Kiedis verkar väldigt sympatisk och klok, TROTS att han verkar vara lite schaman/"natural forces"-intresserad. blev lite förvånad att han växt upp som den värsta junkien, med helflippad farsa.