21 november 2008

So long

Nu åker jag hit. Och tänker inte komma tillbaks på en hel vecka.

20 november 2008

RacletteDet här var en dröm för mig när jag var liten. Raclette. Så spännande, så speciellt, sitta tillsammans och smälta ost under ett grillelement och kasa över den på grönsaker. Jag gillade nog egentligen inte smält ost särkilt mycket men det var mer grejen. Har alltid gillat komplicerad och särskild utrustnings-krävande mat. Nu jobbade min familj mer med fonduekonceptet än raclette, det dög bra det också. Enligt mig & Mo åt vi det alltför sällan.

Jag kanske borde passa på nu när jag är vuxen och får bestämma själv, att köpa ett raclettejärn alltså. Eller så köper jag en George Forman's little lean mean green fat reducing grilling machine.

Dagens låt

Idag lyssnar Vilda Bebin på Lives skiva Throwing Copper. Den är sådär svenne-Nickleback-skrika-med-när man druckit-och-stirra-på-varandra-bra.

"Ajj ölone lööv jooo... ajj ölone tempt jooo..."

Andra bra såna låtar är Stone Temple Pilots "Plush" "änd aj fiiiil iiiit..." och James "Sit down": "...åh siddaon, åh siddaon åh siddaon, siddaon next to mehee..."

I'll be there

Varning utfärdas!

Bio Zym-tandkrämen från Ekulf smakar... salt. Inte alls en smak jag förknippar med tandborstning. Vrakpriset 10.90:- på Ica Kvantum fick sin förklaring.

Många järn i elden...

...har han, vår käre Alain.
(Åtminstone två personer som följer denna blogg vet vem jag pratar om och det räcker för mig!)

12 november 2008

It's a different world

Tjyvlyssnat:

Alkis 1: Jag var på min rättegång utan ens en öl i kroppen. På morgonen tänkte jag att jag ska inte ge de jävlarna den tillfredställelsen, men sen på eftermiddan så blev man ju jävligt sugen, men då hade jag inget hemma.

Alkis 2: Men gick du inte till Kalle han har ju alltid hemma?

Alkis1: Jo jag tänkte det fast när jag kom på det så var det försent så jag hann inte.

Alkis2: *mumlar något medhållande om att det är förjävligt*

Alkis1: Ja så då satt man ju där på rättegången och svettades, hade fan vart bättre om man fått ett par öl så man kunde prata för sig.

11 november 2008

And more will follow

Jaha, och nu har Finansinspektionen ställt Carnegies läsk på andra sidan bordet.

10 november 2008

"Om ni inte kan sköta er så..."

När vi var små och var på restaurang så var regeln att man fick EN läsk var som skulle räcka hela middagen. Denna regel var, för oss läsk-utsvultna små åttitalsbarn, mycket svår att efterleva, särskilt som läsken alltid serverades tidigt och det ju var så gott med läsk. Förmanade att hushålla med läsken satt vi och småsippade, ett sippande som nästan alltid väldigt fort gick över styr. Det blev klunk efter klunk, var 30:e till 20:e till 10:e sekund ungefär, vilket naturligtvis resulterade i att vi när middagen skulle intagas båda satt där med avsevärt decimerade läskeglasinnehåll och ville ha en till. Då blev det vatten och stort missnöje.

För att stävja detta läskmissbruk fann vår far på råd. När 30-sekundersklunkadet började eskalera tog han resolut glaset och ställde det så långt ifrån det missbrukande barnet som det överhuvudtaget var möjligt. Gärna längst ut på en kant. (Se illustration.) Jag kan fortfarande känna förnedringen bränna, denna handling utförd av en vuxen som så totalt omyndigförklarade ens förmåga att hantera läsk. Glaset gick direkt från sin position framför barnet till ny onåbar position bredvid förälder. Utan mellanläge.

Varför denna historia? Jo, jag kände att det är lite så det måste kännas för
den lettiska banken Parex nu när Lettiska regeringen liksom går in och förstatligar den. Längst ut på bordet, utom räckhåll.06 november 2008

WTF??


Alltså, att killar vill eller åtminstone kan tänka sig att ligga med i stort sett alla tjejer är väl inget nytt, men att en miljon svenska män vill ha en kärleksrelation med Linda Rosing gör mig lite... fundersam.

05 november 2008

Fröken tvärtemot

Alltså, jag blir så sjukt irriterad på att alla (inklusive vår oberoende statliga television) liksom "åååhh Obama är så fin och bra och son till en getaherde" att jag nästan önskar att den andra hade vunnit. Obama är nu finare än moder Teresa, Jesus och Nelson Mandela. Combined.

(Och nä jag ÄR inte republikan och jag gillar inte krig men snälla, lite nyansering tack...)

Brodduppföljning

Igår beställde jag ett par Icebug Shasta:

"Väldigt lätta och sköna vinterkängor, med fantastiskt utseende och flexbilitet.Isolerande sula blockerar kylan från marken. Mjuk gummiblandning ger utmärkt grepp även i minusgrader. Vid halka kan greppas uppgraderas ytterligare med en BUGweb som passar in i sulans mönster."

Titta de förberedda spåren i sulan!! Behöver jag ens nämna att jag SJÄLVKLART köpt BUGweb-tillbehöret?Onsdag

Idag lyssnar jag på Jenny Lewis skiva Acid tongue, skriver systemkravspec och dricker halvläskigt Rooiboste. På lunchen måste jag komma ihåg att handla nytt hårjokk, snattar av maken varje morgon och vi har inte riktigt samma preferenser beträffande jokk.

Möjligen måste jag också inhandla ny foundation, jag bedriver ett mindre krig mot min tub varje morgon för att lyckas fräsa ut en lagom mängd. Nästa steg är att skära upp den och skrapa rent men jag vet inte om jag orkar. Hade tänkt slippa köpa ny nu eftersom jag ska åka till New York om... 16 dagar! Woohoo! Sephora here I come.


04 november 2008

Entering Tantville

Idag har jag s.k. "halkskydd" påträdda på fötterna. Detta har jag för att

1. Jag bor i en jävla kuststad i Norrland där gatorna blir beklädda med ishinna på morgonen
2. Mina Billi Bi-stövlar är helt spegelblanka undertill
2. Jag har verkligen inte lust att ramla handlöst nerför jättebacken ner till stan i mitt tillstånd - har halkat till rejält ett par gånger och sträcker mig både här och där

och:
3. Halkrisk för fotgängare är en allvarlig men ofta förbisedd fara. (Enligt NTF, det tyckte jag var fint sagt.)

När jag kommer ner till den isfria stan med sina kullerstenar så låter det lite om mina steg, varpå en snipig jävla ***** följer mig och mina klickande fötter helt ogenerat med blicken när jag passerar henne på några meters avstånd. Tänkte vråla JAAA JAG HAR BRODDAR men så kom jag på att jaa jag har faktiskt broddar, fniss.

Nytt användbart ord: Vikthåna

Dagens låt

Spelade "John the Fisherman" på guitar hero i helgen och kom ihåg vad JÄVLA BRA den är! Därför är dagens låt John the Fisherman med Primus. Very early 90's for Jo.

Stoppa pressarna!


02 november 2008

Eftermiddagsmys

Nu ska jag äta sura hallonskallar, dricka lingonsaft, spela guitar hero och leka Kirk Hammet.

Lika som berries

Jag tror att Markus Fagervall med hjälp av bara lite mera smink skulle bli ganska lik Marilyn Manson och därmed ganska snygg.
01 november 2008

The other white meat?


När jag ser reklamen för nya McDonalds-burgaren Miami Melt så kan jag inte låta bli att tänka att det nog är flamingokött i den.
(Förtydligande: man måste se reklamfilmen för att förstå tror jag. I den så regnar det ost, bröd, sallad och - flamingos.)