29 september 2008

Kärleksfullt New York-inlägg med många länkar

Den 22 november bär det av till New York - knappt två år sedan sist och jag längtar om möjligt ännu mer denna gång. Har bokat bord på Les Halles igen och det finns väl risk för att vi gör (= äter och dricker) åtminstone några av sakerna på Topp 6-listan från förra gången.

Vi ska även hinna med ätning på följande (flera oprövade!):

  • Frukost på 202 - Förutom de vanliga sakerna - bacon, ägg osv - har de t ex "buttermilk pancakes with blackberry compote & crème fraîche". Herregud.
  • Clinton St. Baking Co. & Restaurant - "its impeccable brunch line-up, from its signature blueberry pancakes to its mouthwatering buttermilk biscuit sandwich with scrambled eggs, melted cheddar, and tomato jam"
  • Dumpling House - Fem dumplings för en dollar - perfekt som mellanmål
  • Pearl Oyster Bar - Lite Maine-style mat - crab cakes, lobster rolls!! "The food is always fresh and delicious - from the crab cakes to the lobster rolls to the blueberry pie - you just can't go wrong"
  • Mer fisk! Mary's Fish Camp. Där fick vi fantastisk mat sist, rockavingar med potatismos vill jag minnas... "Salt Crusted Shrimp with Celery Root Remoulade" till förrätt.
I mitt nästa liv vill jag vara mat.

A gift has been presented to you

Det känns som om jag just fått en present. Har insett att jag ännu inte sett Rock of love with Bret Michaels (inte ens säsong 1!) och det ska åtgärdas inom kort. Dessutom vill jag ha mer av Celebrity Rehab with Dr Drew som jag var helt beroende av i somras. Kanske får ge mig in på Celebrity Fit Club och de tidiga säsonerna av Surreal Life också. I just can't get enough.

26 september 2008

Stop all the clocks, cut off the telephone, Prevent the dog from barking with a juicy bone #2

Gick precis in på DN och insåg raskt att "chockbeskedet" att Ulf Lundell lägger av berör mig så extremt lite att jag bara är tvungen att blogga om det. Och inser nu att just det innebär att det berör mig. Fast ändå inte.Gå hem och lägg dig, gubbstrutt. Det är bra nu.Den första riktiga konserten jag var på var faktiskt Ulf Lundell. Året var 1985 och han hade släppt "Den vassa eggen" och jag gick med min mamma som var STORT Lundell-fan. Jag stod framför mamma och hon höll om mig och dansade/gungade med till låtarna och jag höll på att dö av skam. Min gamla mamma dansade. Offentligt. 1985 var min mamma 32 år. Som jag är nu. Om jag hade en nioåring, undra om han/hon skulle tycka att jag var pinsam som la ut bilder på Marilyn Manson som "eye-candy". Jag kanske måste växa upp lite.

Friday delight

Bjussar på lite ögongodis så här på fredagen. Enjoy!

24 september 2008

"I'm leaving. And I'm taking Christina with me!"

Jag har - äntligen - börjat se Heroes. Från allra allra första början, säsong 1. Har alltså inte sett Heroes förut ("va, harunte SETT ...!?") och tycker nu, efter sju sedda avsnitt, att den är helt ok. Men - det roligaste med Heroes är att Steven Carrington från Dynastin är med.Lika som bär


Laila Bagge har det hårdaste dockhår jag sett. Tror jag. Det ser så kompakt men samtidigt så... sprött ut.

Hohohogan

I mitt nya liv som temporär stay at home-mom måste jag ju gå genom tv-utbudet. I dag fokus på Hogan Knows Best.

Nu signar de Brooke Hogans skivkontrakt. Jag får på fullaste allvar en liten tår i ögat. Och nu har Hulk köpt ett nytt hus!


Snart The Hills. Jag ä-lskar The Hills.


(Minus med The Hills: man får lite konstiga tankar typ varför bor jag här där det är kallt och höst och surt när jag skulle kunna ligga vid en pool i Laguna Beach alt springa på stranden med en hund och vara som Gwen Stefani med familj....?)

22 september 2008

Sprittande sprattande...

Nu kan jag inte låta bli att kolla på Outsiders på femman där nakna män ska springa naken-maraton och spela naken-tennis.

En herre ska springa naken-lopp i Finland! Så roligt med ett helt koppel nakna män som springer så snopparna viftar hejvilt. Med strumpor och skor.

Kan innehålla spår av lax


Blev sugen på en liten "röra" på min lunchmacka igår (fråga mig inte varför). Såg Rydbergs "Laxröra Gourmet" - med finaste norsk fjordlax och vände min vana trogen på burken för att kolla vad mer, förutom den norska fjordlaxen, som de hade petat ner i röran. Ja, inte var det fjordlax i alla fall:

Vegetabilisk olja, surimi (26%) (Alaska pollock, äggvita, krabbextrakt, laxarom, rökarom, färgämne (E160c)), lax (24%) (äggvita), vatten, äggula, purjolök, socker, salt, ättika, konserveringsmedel (E202, E211, E262, E270) kryddor ( bl.a dill), citron, stabiliseringsmedel (E412, E415), surhetsreglerande medel (E330).

Spår av lax = Nej.
Alaska pollock, laxarom och rökarom = Ja.

Helvete vilket ljug. Dags för en omgång av "Mat-lögnerna Du betalar dyrt för - vi har hela listan" kanske.
Edit: Jo det står ju där. Lax. 24%. My mistake. Jag såg det inte, förblindad av alaska pollock och lax/rökarom. Och då var vi ändå TVÅ som stod och granskade innehållsförteckningen. Tack Majorskan för att du alltid alltid öppnar mina ögon som så snabbt drar förhastade slutsatser. Men ändå. Det är mer alaska pollock och lax/rökarom än vad det är lax i Gourmet-laxröran. Sådeså.

19 september 2008

:D

Alldeles nyss sa en av Ensam mamma söker-mammorna att hennes högsta önskan var att bli gift och få "gå uppför altaret".
Hon var det.

Som ville gå uppför ett sånt.

Resultat!

Väskan är av märket Eva & Claudi och butiken heter Maritza. Får se vad som händer härnäst. Kanske hittar jag 3800:- nånstans? Eller kan jag sälja nåt? Hmmm... vad kan jag få för min katt...

Tack till snälla Reblo för rapport efter strosandet på Götgatan idag!

16 september 2008

Efterlysning - märke på väskan?

Har grävt och grävt i mitt huvud efter vad det kan ha varit för märke på väskan två inlägg ner... men jag är lost. Kan någon tipsa mig? Den finns i en liten affär på Götgatan, på vänster sida om man går mot Slussen. Det är efter Medborgarplatsen, (en bra bit upp i backen faktiskt) men innan backen börjar gå nedåt igen. Troligtvis i den övre delen av markeringen i kartan...Uppdatering: det är inte Götgatan 42.

FCUKJag vill ha båda de här klänningarna. Nu.

15 september 2008

Bring in the "färs"

Från DN:s matsida:


Jag tycker "köttsås" låter så j**la äckligt. Som att man tatt en hink med köttslams, stora slarvigt skurna grytbitar med mycket blod, fett och senor, och bara kokat upp det. Blä.

Köttsås. Smaka på ordet och säg att det inte känns uppkokt blodigt köttslams. Smaklig måltid.


Kärlek x2

Hemkommen från en lovely helg i Stockholm med shopping och kräftkalas med mina sweetie-vänner L & C som alltid ger mig så mycket skratt och kärlek. Vill ha dem närmare. Så, nog med Agneta Sjödin-klyschor. Dom är superbra helt enkelt och jag är så glad att de finns.

Hittade denna väska som jag också fick kärlek av, direkt genom skyltfönstret. Pang och jag var kär. Tyvärr var det

1. söndag och stängt

2. en prislapp på som sa 3.850:-

Så det var tur att nummer ett var ett faktum annars hade jag skuldsatt mig. Jag har aldrig känt sånt begär efter en väska förut. Nu kommer nästkommande månader gå ut på att hitta en finansieringskälla för väskan. Kanhända skickar jag dit Mo redan nu i veckan för att lägga vantarna på den.


Bilden gör den inte rättvisa på något sätt. Dragkedjorna på de små fickorna är liksom flerförgade i gult, rött och grönt. Klicka upp bilden och inspektera! Har ni sett en kopia nånstans?

12 september 2008

Sarah Palin gör en Hillary

"Thank you. THANK you. Thank YOU."
(Här och här gör Hillary en Hillary.)

A little less emo-kidDet stämmer nog alldeles utmärkt att Jo är ca 12 procentenheter mer emo än jag.

Nya misslyckanden

Dagens lunch var en ny all time low. Det i mitten är tydligen kycklingfilé. Det som ser ut som skäggväxt på "kycklingfilén" är ett slags tjockt hudliknande peppartäcke. Det till vänster är en vegetarisk vårrulle som smakade kebabhak-golv och innehöll - sojakokt ris.


11 september 2008

De övriga Baldwins


Que?


Tyckte, när jag var yngre, att Stephen Baldwin var lite söt. Det gör jag inte längre.
(Alla Baldwinnarna börjar faktiskt se ut som den sunkigaste Baldwin:en, Daniel.)

03 september 2008

Voilà, c'est Jo

På uppmaning av Hanna har jag yearbookat mig. Gud så skoj man kan ha med bilder på sig själv! :D Mina egna favoriter är rad 1 bild 2, rad 2 bild 3 och rad 4 bild 2. Jag kan avslöja att 1990 såg jag väldigt mycket ut som en blandning mellan rad 4 bild 2 och 3.

(Bilden är såklart klickbar.)

Paljettjacka köpes

Läser Ribbings svar på en fråga om en kvinna kan bära mörk kostym om klädkoden är "mörk kostym". Svaret är såklart nej, annars vore ju inte Ribbing Ribbing, men hennes förslag på vad man som kvinna kan bära är helt fantastisk:

"Du kan däremot ha finaste festbyxor exempelvis i siden, och en jacka i festfint material, paljetter eller brokad eller spets eller annat som tydligt visar att det är fest."

Tänk om jag skulle gå på fest i finaste sidenbyxor och jacka med paljetter, brokad eller spets... jag skulle se ut som en clown alt. Babsan. Jag skrattar högt inombords.