31 augusti 2008

Sliten.

Är hemma igen efter en rolig rolig helg i Åre med god mat, roliga hyss och adrenalinboostande uteäventyr. Jag trotsade min höjdrädsla och gav mig upp i den höga höga Zipline-banan och nu vill jag inte göra annat än att kasta mig utför höga torn. Jag ska definitivt börja göra fler saker som jag egentligen inte vågar. Jag vill inte vara en liten lort. Och man blir väldigt glad när man gjort nåt läskigt som man egentligen inte vågar.


Klicka upp bilderna - det är sjukt högt!

29 augusti 2008

Ichiban

Jag har alltid tyckt att det ser ut som om Barack Obama använder "Ichiban - lipstick for men".27 augusti 2008

Om tvål


Jag har Bliw-tvål hemma i badrummet, det är min absoluta handfatstvål. Den är så söt och finns i fina färger nu sedan 10-gruppen gav sig på den. Ett problem jag har märkt är att jag ju har ett favorit-läge på själva dispenserplutten, dvs. hur mycket Bliw-tvål som ska flyta ut vid ett normalt tryck på behållaren, men då jag kommer hem till andra Bliw-konsumenter så har de mycket sällan samma läge inställt. De har ofta ett öppnare läge. Mitt tryck på behållaren är anpassat efter hur öppen plutten är, i mitt fall ganska lite öppen eftersom jag gillar ett mer distinkt tryck för att få ut den mängd tvål jag anser lagom för handtvätt. När jag gör samma distinkta tryck på andra Bliw-tvålar så resulterar detta oftast i en sjö av tvål. Inte bra.
Jag tror att detta är ett vanligt förekommande problem hos Bliw-konsumenter. Jag har nämligen märkt att när jag haft gäster så har ibland min Bliw-behållare skruvats upp så att mer tvål kommer ut vid mindre tryck. (Det har också hänt att jag hos andra skruvat åt Bliw-behållaren så att den mer ska motsvara min preferens av tvålflöde. Vi fungerar på samma sätt.)

26 augusti 2008

En svag själ i en svag kropp


Det kan inte hjälpas. Ikväll blir det en sån här till middag. En sån goding går inte att motstå. Hallå, liksom, chips i maten! Inte som hjälp att få i sig maten, som med vanliga nachosmåltider, utan rakt på chips i maten.

Decoy Obama

Är det bara jag som tycker att en av de som "skulle mörda Barack Obama" är väldigt lik själve Barack Obama?

Höhö.

25 augusti 2008

No city for old men

Har köpt ett par nya fina billi bi-stövlar. Jag blev kär och bara tvungen att köpa dem. Nu måste jag köpa mig en massa klänningar som är korta nog att jag kan show them off!

Jag såg en liten gubbe i två av affärerna jag var på stöveljakt i (samma gubbe alltså) och jag drabbades av ett sånt där Hanna-syndrom (starka empatikänslor för små gubbar som gjort sig fina). Jag fick världens ömmaste känslor för den lille gubben som var ute själv med grumlig blick och provade promenadskor. Han såg så vilse ut. Hoppas han har nån som pysslar om honom. Och hoppas han hittade ett par sköna skor.

Skörd

Igår var vi sådär präktigt skogstöntiga igen och utnyttjade det fina vädret till att gå en svampplockartur. Och det betalade sig minsann! Frysen börjar se fin ut nu. På lördagen kokade jag krusbär-citron-och grapefruktmarmelad också.

23 augusti 2008

namn: jo
smeknamn: kommandoran
födelsedag: sent sent på året!
födelseort: stockholm
ögonfärg: väldigt bruna
hårfärg: min originalfärg, som jag inte haft sedan jag var 14, är fint svenskt blond. diskvattenfärgat typ. färgar håret kanske 3-4 ggr om året, brukar byta efter årstiderna.
pluggar/jobbar: jobbar
familj: make, mamma, pappa, syster. alla högt älskade. en liten katt. ganska älskad.

BRUKAR DU…
titta på dig själv i spegeln: ja ofta, och varje kväll tittar jag nära nära och kollar om det finns nåt att plocka bort.

gnälla: hatar gnälliga mänskor. men jag gnäller en del på jobbet tror jag, på folk som gör skidbacke av ost, inte gör rent efter sig på toan och lämnar brödpåsen öppen. jag är en kontorsfascist.

skrika: nä, inte så mycket. andra skulle nog inte hålla med. skriker ofta när jag sjunger!!! och när jag slår tån.

sova: extremt gärna framför TV:n

ha ångest: ja. på våren och på hösten.

skada dig själv med flit: oh ja, t.ex. när jag noppar ögonbryn och vaxar ben.

ta mediciner du inte borde ta: nä varför ska man göra det? om man inte räknar chips som medicin för det tar jag och det borde jag inte ta. chips alltså.

vilja dö: nej verkligen inte. döda människor är läskiga.

drömma mardrömmar: ja emellanåt. drömmer att folk jag tycker om försvinner.

drömma sexdrömmar: alldeles för sällan

ta droger: nej det brukar jag inte, inte illegala droger i allafall.

försöka vara annorlunda: hela tiden. oavbrutet.

klä dig i svart: för mycket.

gå till kyrkan: extremt sällan. är inte med i den klubben längre.

gå i skolan: brukar inte gå i skolan.

röka: har faktiskt lagt av med feströkandet! får se hu länge det håller i sig men man blir mycket mindre bakis om man inte dratt i sig ett paket cigg.

snusa: små lakrits-portionssnus är ganska goda! men jag brukar inte snusa.

ljuga: oftast för mig själv

hata folk: ofta ofta.

lita på folk: nej. generellt inte.


NÄR…
åt du senast: vid 11.40-tiden

läste du en bok senast: läser mkt lite, lyssnar mest. senast var det "Aldrig fucka upp" som jag var tvungen att sluta lyssna på för den var så trist.

var du på konsert senast: måste nog vara på Marilyn Manson den 17/12-07.

köpte du något senast: i fredags, helghandling på Ica.

svor du senast: minns inte. svär för ofta och får böta.

sjöng du senast: på lunchen. 4 minutes med Madonna & Justin

klagade du senast: på lunchen vid kaffeautomaten, han före mig tog bort koppen utan att vänta klart på "rinnet" vilket jag inte såg och fick kaffe-rinn i mitt tevatten. (fikarumsfascist)

är det sommar: aldrig här där jag bor.


HAR DU…
för många vänner: jag har lagom mycket vänner.

förföljelsemani: inte så mycket.

tvångstankar: ja, lite. typ att saker ska ligga vinkelrätt mot varann på skrivbordet och att om en sak händer när jag går så måste en annan sak hända innan jag gått 30 steg, typ.

någon annan psykisk sjukdom: inga psykiska sjukdomar precis, kanske mer som störningar, men jag har både lite lite damp och aspergers symdrom.

skadat någon: gjorde en ordentlig nacksving på min svåger en gång.

färgat håret: oftast

brutit några ben: ett par-tre revben på en Atomic Swing-konsert. (!)

gjort bort dig rejält: oh ja. det inträffar dock mer och mer sällan.

bra självförtroende: ja, jättebra. självkänslan är det lite värre med.

komplex: min valformade kropp. :S

sagt jag älskar dig till någon idag: nej.

bjudit ut någon: det har jag säkert.


HUR…
svarar du i telefonen: mitt förnamn

fördriver du tiden: jobbar, fixar med huset och umgås med min man.

mycket pengar har du: idag är det mer än igår eftersom jag fått lön!

tjänar du pengar: genom att förvärvsarbeta

bäddar du sängen: drar till den lite och slätar.

ofta diskar du: rätt sällan. har diskmaskin + att min man är bra på att diska.

ofta städar du: småplockar ofta, skittråkigt, försöker städa 1 g/veckan på riktigt.

går det på jobbet: rätt ok

många stör du dig på: att störa sig är energiläckage så jag försöker verkligen undvika det men det är säkert ändå ett hundratal mänskor jag stör mig på.

ofta träffar du din familj: alldeles för sällan (mor, far & syster i alla fall)

Little A ain't no terrorist

Håller på med ett litet bildprojekt och sökte efter en bild på Andreas Bader, han i Bader-Meinhof. Fick träff på denna bild, den lille danske pojken Andreas, som så självklart också uppfyller bildsökningen "andreas bader".


Update: såg sen att A.B stavar sitt efternamn "Baader". Där ser man.

20 augusti 2008

Crazy kille

Morgonpasset har ett inslag där man får höra om kändisars morgonvanor. Måttligt intressant som grundidé, men när Stefan Holm berättar om sina morgonvanor når programmet (och Stefan Holm) en ny tristhetsnivå.

"Först går jag på toaletten. Sen tar jag på min byxor och tröja. Sen sätter jag fram frukost."

(Vet inte om citatet är ett korrekt citt, men det var exakt så här jag uppfattade det.)

17 augusti 2008

"Bye bye Bruce. It was fun, huh?"

Inför Madonna-bonanzan på femman igår var vissa förberedelser tvungna att göras. På agendan för dagen stod nämligen "titta-på-ny-bebis"-besök och sedan svampplockning i gamla hemtrakterna. Och eftersom våra svampturer kan bli mycket långa, bland annat beroende på att jag inte längre är lika hemma i de gamla hemtrakternas skogar (trots att jag hävdar att jag känner igen mig överallt), så var jag bara tvungen att köpa inspelningsbar digitalbox...

Hann se Susan, var är du? (där jag kan pinsamt många repliker utantill...) och sen såg jag en del av konserten. I morse vaknade jag redan kvart över sex och gick ner och såg Who's that girl i ca 30 minuter innan jag somnade om. Resten ska jag spara, som en påse chips som man nibblar av när man blir sugen.

Madonna var självklar husgud under många år, som jag redan skrivit om i detta inlägg. Skriver också då att jag blir helt lycklig och pirrig av Madonna. Jag kan tillägga att jag igår även blev alldeles gråtig av introt till "Holiday". Hon är så jävla ball. Och jag vill så gärna gå på en konsert med henne.

Söndagsmys

Äter smågodis och kollar friidrott. Har precis mumsat lite kantareller som vi plockade igår, smörstekta på hårt bröd. En utmärkt söndag alltså!

I resultatlistan för damernas 400 m häck finns det en ryska som heter Obedina i efternamn. Det betyder typ "som äter middag", Middagsson. Jag skulle vilja heta Middagsson. B vill hellre heta Frukostsson.

15 augusti 2008

Hur kommer man igång?

Det är seeeegt denna vecka. Har liksom ingen ork. Känner att jag mest går omkring och är irriterad på saker och gör därför en lista över saker jag är irriterad/less på. (Det känns lite som jag faktiskt.)

1. Låten "Love Song" med Sara Bareilles. Den är så uttjatad och intetsägande. Och den spelas VARJE morgon och fastnar i huvudet.

2. Alla menlösa töntiga tävlingar i P3 Morgonpasset - Hanna skriver också om det och det påminde mig om att jag stört mig på dessa fjanttävlingar hur länge som helst. Precis som Hanna skriver så VET man ju att de 3-4 första kommer att ha fel svar. Dessutom är det ju helt värdelöst när de har gäster i studion som ska göra nåt visuellt, som att trolla till exempel. Hur kul är det att lyssna på en som "trollar" så programledaren blir imponerad?

3. Han på SVT som säger "one world, one dream, one man..." varje gång Phelps tar guld.

4. Mera OS: Pamela Andersons lilla spända ödlemun som gapar högre och högre för varje dag i SVT-soffan. I morse tror jag minsann att hon var lite full.

5. Ännu mera OS: Mats Nyström får ju ca 20 minuter varje morgon till att sammanfatta allt som hänt under natten/morgonen och jag HATAR at han pratar med många av de kvinnliga gästerna/experterna som om de vore barn/förståndshandikappade. Han sa t.ex. nåt i stil med "du kan väl liksom supermycket om svenska landslaget" när det var en kvinnlig fotbollsspelare där som skulle kommentera en av Sveriges matcher. Skulle vilja höra honom säga samma sak om en manlig f.d landslagsspelare skulle ha suttit där.

6. Att det aldrig finns nåt att se på TV från kl 20 och framåt. (Jag har tjuvkollat på alla Project Runway så inte ens den lilla karamellen finns.)

7. Den lilla taniga meteorologen på SVT med flygigt hår som låter som att hon ska börja grina när hon presenterar vädret.

8. Snip-Tone Bekkestad. En irritation som bara växer sig starkare för varje år som går. Drottning Silvia låter helt brytningsfri i jämförelse med Tones "vaaader".

Har säkert fler men det får räcka nu.

10 augusti 2008

*gäsp*

Dags att vakna. I morgon är semestern slut. 4 veckor sedan mitt senaste blogginlägg och 4 veckor sedan jag packade ihop och gick hem på semester. De två första veckorna försvann i ett vift och gick åt till att förbereda min & B:s bröllopsfest som vi hade här hemma i trädgården. Festen blev precis som vi ville ha den och vädret var helt underbart. veckan efter gick åt till att återhämta sig själv, huset & trädgården och sista veckan har vi farit runt i landet lite. Idag ska jag bara säla. Fint väder och repriser av Paradise Hotel på TV400!

Nu är det parceremoni. Måste sluta.Uppdaterat: Man måste ju bara älska ett program som presenterar deltagarna som "Sofia, 20 år. Miss Slitz."