19 december 2007

Under bältet

Sen så kanske jag är överkänslig, men är det inte väldigt mycket svamp i underlivet, diarré och stjärtklåda i reklamfilmerna just nu? Inte så mysigt när man har som vana att äta middag framför TV:n. Jag gillar min pasta carbonara utan en sideorder of svamp och klådor.

Skattkista

Åh, det här är ju för bra! Kolla här: http://solstollarna.se/ola.htm

Under en svartvit bild har Ola (???) skrivit "Det absolut värsta kort jag hittat på mig själv."

MEN KOLLA BILDEN OVANFÖR DÅ!!!! *dör*

I vita shorts och rosa linne! Och det har han ju lagt upp för att han tycker att det är en av de bästa bilderna på honom själv. Tror jag.

Är det här på riktigt?

Kolla här: http://solstollarna.nu/blogg/

Det verkar som om det faktiskt är Per Dunsö och Ola Ström som driver denna blogg. Kolla detta:

Torsdag, 13 december 2007, 0:42
Nej, tyvärr dök det inte upp lika många intresserade som förra året när vi signerade vår dvd inne på Hansacompagniet i Malmö, Per, Håkan och jag. Kanske beror det till viss del på att allt fler laddar ner eller kopierar dvd:n.

Det är också en av anledningarna till att det är väldigt svårt att få ut hela Solstollarna eller Toffelhjältarna på dvd. Ett bolag som satsar mellan en halv och en miljon kronor, vill gärna få tillbaka sina pengar. Och helst lite till. Det är inte lätt om ingen köper den. Därför kommer kanske heller aldrig serierna att ges ut i sin helhet.

Nä. Det måste vara på skoj. Men var får de tag på alla nutids-bilderna?

Carrot-tan-man


Jag sitter med skräckblandad förtjusning och ett stelt leende på läpparna och tittar på Room Service: Johnny & Mattias gör om en källare hemma hos Pernilla Wahlgren & Joakim "carrot-tan-man" Lennholm. Jag kan inte sluta titta.

Herregud: nu föreslår Johnny i Room Service att de ska måla en maffia-kille i kritstrecksrandigt på en av paret Wahlgren-Lennholms källarväggar. Känns väl lite inappropriate om man tänker på att P:s italienske exmake är lite smådömd för att ha använt maffiametoder... kan man väl lugnt säga:

(enligt Aftonbladet är detta ínspelningar av telefonsamtal dem emellan)
...
Pernilla: Vadå kört?
Emilio: Kört! Förstår du vad jag säger till dig? Fattar du att jag är italienare i grund och botten i mitt blod. Har du sett filmer hur dom gör med människor som fuckar med sina familjer, har du fattat det någon gång?
Pernilla: Ja, men"
Emilio: Har du fattat det? Jag kommer att klippa din jävla snubbe och få tolv års fängelse, har du fattat det?

Hmmm... skulle tro att en maffiakille på källarväggen inte uppskattas.

Monkeysmell

Lite tragiskt men på något sätt väldigt roligt att en pappa skriver in till Ribbing för att få tips om detta:

"Jag har en jobbig fråga, vet inte om det är rätt forum, men känns så. jag har en son som har flyttat hemifrån sedan ett par år. han sköter inte hygienen. Luktar, ja, om jag ska vara så brutal: Apa. Sist han var hemma för att fira sin lilla syrras 17-åriga födelsedag, stank det kaninbur om honom. Jag har sagt till honom att han måste tvätta kläder, erbjudit honom att komma hem med tvättkorg, men han säger bara jaja. Saken är att det är obehagligt att ha honom hemma. Jag klarar inte av att äta, blir äcklad. hans syskon säger inget, vi har inte pratat om det iofs. De kramar honom, äter maten utan problem. Vid familjemiddagar är det som om det inte existerar. Jag mår dåligt, men vill inte "göra bort honom" inför alla. Och när jag säger till honom vid sidan om, säger han bara jaja, jag vet. Inget händer. Är det etikettsmässigt att säga till honom inför andra?"

Magdalena Ribbing:
"Säg inte till din son framför hans syskon eller andra! Men sätt dig ner en dag med honom ensam, ge honom deodorant, tvål osv och förklara snällt att "faktum är att du luktar rejält illa, det är pinsamt för honom själv, och obehagligt för omgivningen. Du måste antagligen ta i ordentligt, för att han ska förstå. Kanske han tycker att det är manligt och tjusigt att vara otvättad? Berätta för honom att det inte är så! Fungerar inte det här så kan du ju tala med hans syskon och be dem säga till honom."


Det vore nog faktiskt rätt bra om fler föräldrar talade om för sina barn om de luktar apa, gammal kaninbur etc. Det vandrar runt på tok för många otvättade personer där ute.

17 december 2007

Hur var det på Hovet?

Jag hade kunnat sitta där och lyssna flera timmar till. Det var en sån där konsert som gör mig lite lätt besatt i några dagar efteråt – jag går omkring med musik i öronen konstant och myser. Jag tycker det var en behaglig stämning också, och det gick förvånansvärt smidigt att ta sig ut och därifrån.

Vad var så bra då? Jag älskade öppningen, If I was your vampire. Otroligt snygg och mäktig. Vacker ljussättning och Manson var också vacker i sin självlysande rosa ögonskugga (som jag matchat så fint!). Jag gillade att det inte var så mycket bjäfs i form av div. ”skräckinslag” (den där huvudlösa damen kändes lite malplacerad.) Jag gillade att det faktiskt bara var bra låtar som spelades under hela konserten. Och jag gillar hans röst som passar så himla bra live. Trummorna var helt sagolika. De fick jättemycket utrymme ljudmässigt och lät knivskarpa och onda.

Bästa låtarna: Disposable teens var nog bäst. Är ju också en sucker for Rock is dead – ett framförande som nästan gav min konsertkompis blåmärken eftersom jag nog slog lite för hårt på honom av upphetsning. Haha. Sweet dreams var lite läskig, helt nedsläckt scen med Manson iklädd nån slags luciakrona med framåtriktade ljus. Annars var det inte så mycket skräckshow. Snygg och smakfull och BRA. Shoot, shoot, shoot motherfucker.

Mindre bra – för man måste väl ha med det också: har läst en del av recensionerna och kan så här i efterhand till viss del hålla med om att det kanske var lite lamt mellan låtarna. Men det var inget jag tänkte på då. Jag ville ha fler låtar från nya skivan, jag satt och väntade på ett par stycken som jag hade längtat efter att höra live. Jag tycker inte att Putting holes in happiness var så där jättebra. Dessutom så satt jag flera gånger och skrattade åt de svartklädda roddarna som fixade med props och mickstativ. De hukade sig och sprang så fort de kunde och det såg B-igt ut, hade de inte kunnat göra en snygg grej av det om det nu behövdes så mycket fixande?


Jag är väldigt nöjd med min konsert och skulle gärna dra till Göteborg nu direkt.

14 december 2007

All I want for Christmas...

Här följer min jul-önskelista. Utan inbördes ordning:
 1. En Kitchen Aid-köksmaskin
 2. Påskharens undergång
 3. En Seinfeld-box
 4. En lyxhelg på Krägga herrgård
 5. 10 kilos viktminskning (börja träna, ditt lata as)
 6. Obegränsat med chips & dip i ett helt år
 7. Singstar
 8. En vecka i Kebnekaise-fjällen (2008 ska jag ledigt knata upp med chipspåsen i ena näven och ciggen i den andra)
 9. En snickare som snickrar lister och takskarvar i 3 dagar
 10. Att Per Gessle inte syns i media på hela 2008
 11. En liten hund.
 12. SM-guld för Timrå IK (vilken bubblare!)
 13. Att Red Hot Chili Peppers kommer till Sverige under 2008
 14. Inget mer från Hey Baberiba-gänget
 15. Nån schysst mediaspelare med gigantiskt minne som klarar av alla filtyper så jag kan kolla tv-serier när jag reser
 16. Den ultimata mascaran
 17. Den ultimata foundationen
 18. Att snart få träffa mina amerikanska barn. De är 2 till antalet och nu hela 12 år äldre än när de var mina amerikanska barn. Det är snart ett helt år sedan jag såg dem sist. De fattas mig!

Det blev inte fler än så! 18 önskningar. Den 26 december åker jag förresten till Malta. Det är en väldigt bra julklapp.

The Man is in town!


"Skräckshow på väg" säger Aftonbladet. "Skräckrock på besök" heter det på Allt om Stockholm. Och jag som är skräck-rädd. Hemsidan är så läskig att jag knappt kan titta på den ikväll när jag är ensam hemma. Men - några av tavlorna, särkilt den med den blåa katten - skulle jag gärna vilja ha
Men när blev Manson 32? Jag är ju (snart) 32! Han är väl född på sextitalet?
Åter till väsentligheterna. Jag har köpt en mörkcerise-röd dösnygg ögonskugga på FACE especially for the event. Och en fin prasslig knäkort julklänning med volang och dragkedja. Jag & en massa spooky kids... Är rädd att jag kommer att känna mig som "förälder på stan". Kan vara för att jag funderar för mycket på hur jag BORDE klä mig för att passa in. Borde man inte vara förbi sånt när man är (snart) 32? Jo det borde man och det är jag. Basta.
Men åh vad jag längtar! Och på söndag ska jag & Mo träffa en fellow blogger... I'm intrigued! En sån helg.

Sad but true

Jag blev lite glad när jag upptäckte att "Ensam Hemma 2 - Vilse i New York" går på trean nu. Jag är för sorglig.

En kebabtallrik tack. Att ta med. Extra feferoni.

Rensade telefonen på foton och ramlade på den här bilden.
Frågan man ställer sig är givetvis Varför? Och hur packad var jag när bilden togs?

Svaren är enklare än man kan ana: 1. För att jag tyckte det var en jätterolig idé att ta en bild på en kebabtallrik kl 2 på natten och skicka till min syster. 2. Ganska packad.

Detta följer mitt tidigare kritiserade fyllebeteende till punkt och pricka.13 december 2007

Kyla


I morse var det -15 grader. Svinkallt. Jag klädde mig i täckbyxor inför vandringen (20 min) till jobbet. Tumvantar med fingervantar inuti. Så himla skönt! Hade det varit 15-16 år sen så hade jag nog hellre dött än haft täckbyxor på mig offentligt. Det töntigaste man kunde göra på vintern var ju att klä sig varmt. Nästan lika töntigt som när mamma ville skicka med en ett paraply när det regnade.
Varför var det så?
Torr & varm = lydig vuxen
Våt & kall = ung rebell
Är det så enkelt?

Juljävlakalendern

Klockan 7.15 (ungefär) är det jobbigt att vara jag. Prime time för mig, dvs. Frukosttid. Julkalender både på ettan och fyran och "Vakna med the Voice" på femman. Det blir sista 10 minuterna av Beverly Hills och första 5 minuterna av the Nanny vilket jag inte är helt nöjd med... Beverly Hills ska avnjutas i sin helhet och Nanny Fine är jag mer än lovligt trött på. Dessutom så sänder ju faktiskt Barnbarnkanalen julkalendern exakt samtidigt. Varför kan inte ettan låta bli att sända julkalendern om Barnbarnkanalen ändå sänder samtidigt? Har inte typ alla Barnbarnkanalen nu ändå?

Mera gnäll på public service: Morgonpasset. Min start på dagen. Jag tycker att Martina Thun är lite för mycket Radio Rix i sin framtoning. Både röstmässigt (lika gapig som Titti i RIX MorronZoo) och hur hon gör sina inslag. Styltigt och krystat. Malin Linneroth är så mycket bättre! Mera Malin!

Mina bär

Jag får ganska ofta höra att jag är lik div. kändisar. Listan har nu blivit ganska lång så jag vill härmed dela med mig av min kollektion. Den är ganska spretig om jag får säga mitt!


Roligast är helt klart Sharon Osbourne. Skulle dock vara mer smickrande att vara lite mer lik Lisa Nilsson kanske. Tjejen näst längst ner är hon som spelar Roxana i "Andra avenyn" på SVT - min svärmor tycker jag är så lik henne att hon ville skicka in mig till look-alike-tävlingen som de (SVT) anordnat.

Sharon Osbourne. Herregud. Och jag är faktiskt INTE lik Carola. Inte heller Nemi.

07 december 2007

Det här är ren vämjelig smörja!

Så sa FastFoodLovers i december 2006 när de recenserade Findus Fultallrik. Så det var alltså redan gjort. Jag är ca ett år efter när det gäller Finduslådor, men det kanske är bra...

Nu ska jag äta Skagentoast. Med egenskalade räkjävlar. Och snart är det Idolfinal!

Då vet man att snart är det jul

Det här är nog det sorgligaste jag sett i julsammanhang. Snälla FastFoodLovers, kan ni testa? Jag vill så gärna veta exakt hur sorgligt det är med "45 g köttbullar, 40 g prinskorv, 120 g Janssons frestelse, 50 g brunkål och 121 g risgrynsgröt med jordgubbssås".

06 december 2007

04 december 2007

Stoppa pressarna!

Sara Löfgren har fått foglossning.

And you will now my name as The Lord...

Jag undrar varför brottslingar som byter namn ofta byter till så udda och tillkonstlade namn. Om man nu vill "börja lite på nytt" (viket jag absolut inte är säker på ligger bakom namnbytena) så undrar jag varför man inte väljer typ "Las Persson" eller "Kenneth Berg". Alla minns ju i alla fall deras nya namn. Men det är kanske meningen?

Här följer (självklart!) lite exempel:
 • Nikita Joakim Fouganthine (Juha Valjakkala - högaktuellt exempel)
 • Daniel Demuync (Clark Olofsson)
 • John Ausonius (Wolfgang Zaugg - där är ju originalnamnet konstigare och han bytte innan han åkte fast, men "Ausonius" är ett rätt udda namn som inte försvinner i mängden.)
 • Eugen Sandberg (Stig Bergling, som sen bytte tillbaks)
 • Tony Byström (Tony Olsson - hade varit bra att kanske skippa "Tony")
 • Thomas Quick (Sture Bergvall hette han förut)
 • Lars Ferm (Lars-Inge Svartenbrandt)

Men århundradets roligaste namnbyte (som sedan togs tillbaka) måste ändå vara Robinson-Robban: Robert Drakwind. Även om han kanske inte platsar bland brottslingarna. Visste ni förresten att han numera kör glassbil?

Noll koll

Hade uppenbarligen ingen koll i fredags - Picassos version av den där låten hon framförde i vita stövlar och tajts var tydligen bra. Jag hejar vidare på henne i alla fall.

En träff i patt-djungeln

Tycker min besöksstatistik är extremt underhållande ibland. I helgen var det någon som hade googlat "pattar" och hamnat här. Pattar?