10 juli 2007

Bara en till!

Efter tips från åsa måste jag ju bara lägga in en till Ribbing...

Sås i polisongerna?

Fråga: Hur agerar man lämpligast om man under en formell middag råkat få sås i polisongerna?

Svar: Man avstår från att gå på sådana middagar där risk finns för att det som serveras slängs omkring av övriga.Själv kan man svårligen äta på ett sådant sätt att sås hamnar i ens egna polisonger. Därtill skulle krävas ett så genomuselt bordsskick att en formell middag knappast är aktuell.

Magdalena Ribbing

09 juli 2007

Ribbing rules!

Jag är helsåld på Magdalena Ribbing. Hon är fantastiskt knastertorr och mycket mycket rolig i sin spalt på DN:s etikettsida. Ännu mer fantastiska är dock frågeställarna - här är ett smakprov:

Shorts på kavaj-bröllop?

Fråga: Jag ska på bröllop i sommar där klädseln är Kavaj. Kan man ha ett par (cargo) finare typ av shorts och en kortärmad skjorta? Eller ska det vara av den längre varianten, kostym?

Svar: Om du vill skämma ut dig rejält och visa din nonchalans för brudparet och gästerna så kan du ha shorts och kortärmad skjorta, alltså direkt fritidsklädsel. Vill du visa dig någorlunda väluppfostrad och bete dig som folk har du en kostym. Med långa byxor och långärmad skjorta.

Magdalena Ribbing

08 juli 2007

Andra grejer som finns i chark/delidisk som jag aldrig heller skulle köpa


1. Mimosasallad eller annan kladdig pensionärssallad (som Dallas-sallad, "är det vitlök i potatissalladen" mm)

2. Inlagd strömming (svingott men det GÅR inte att med självaktning köpa den i delin och be om extra spad efter vägning)

3. Smörgåstårta (som är svindyr för övrigt, ofta hittar man ju små askar med såna där smörgåstårtebitar på andra ställen i butiken när folk upptäckt vad den egentligen kostar och lagt ifrån sig den.)

4. Vol-au-vent-bakelser. Jag blir beklämd när uppenbart ensamstående gubbar köper en sån för typ 70 spänn.

5. Gravad/rökt lax-rullar som är extremely overpriced, rullade runt nån slags kräm toppade med dill. Köps oftast av gubb/tantpar som vill köpa nåt extra gott och blir lurade på pengar.

Topp 5 äckligaste grejerna i charken som jag inte fattar hur folk kan köpa
1. Kokt medwurst

2. Olivmortadella. Inget annat än kokt medwurst fast med mer fettblobbor och oliver. Och med schysstare namn.

3. Kyckling med paprika - nån slags mald kyckling med paprikabitar i. Fyrkantig. Fattar inte hur man äter det.

4. Sån där leverpastej med brun gelé och mandarinklyftor på.

5. All slags kött i gelé, aladåbaktiga saker och syltor.

07 juli 2007

...

Vi har nyss spenderat 5 dagar på Kebnekaise fjällstation. Åh, vad jag vill tillbaks.

Jag vill inte va räddHur ska jag göra för att inte vara så rädd för döingar, mördare o dyl?

Mo har läst "Hanteringen av odöda" av John Ajvide Lindqvist och sa att den var typ den läskigaste hon läst. Hon var tvungen att ställa in den i bokhyllan varje kväll för att omslaget inte skulle synas. Jag gjorde något mot bättre vetande: jag tänker "men hur läskig kan den vara" och åker och köper den. Läste baksidestexten och de 8 första sidorna kanske, och nu vågar jag inte läsa mer. Dessutom är jag rädd på natten när det är mörkt. För små gengångande barn. Boken får dessutom inte vara i sovrummet eller ligga framme någon annanstans i huset med framsidan upp. Rädslan kommer nog att gå över om någon vecka eller så, men problemet kvarstår, jag vill ändå läsa boken. Och jag skulle vilja se Saw-filmerna och The Grudge. Men jag skulle vara ett vrak efteråt så det gör jag inte.

(Kolla förresten det superläskiga omslaget.)