15 juni 2006

14 juni 2006

I ett annat land

Befinner mig sedan ca 2 veckor tillbaks i ett helt annat land. Långt bort från husbyggande, sambo (gråt!) och mina regular arbetskamrater. Är dock lite närmare bästa syster Mo & J, där jag bor sedan i måndags och fan så roliga vänner som jag träffat i veckan. Satt igår i lycklig gemenskap med den vackraste boxaren i hela stan, Neep, och mumsade ceasarsallad och drack hof&mojito på Mosebacke tills ögena rödgades. Varmt och kisigt satt vi med utsträckta underarmar och läste horribla berättelser om Hagamannen och annat groll medans Brasilien vann mot Kroatien. En bra dag. Jag flyttade hem till Mo och J igen efter 24 timmars gästspel hos Snygg-Olga och hennes möhippa på Värmdö. Jag längtar tills det blir dags att byta ringar i det förhållandet. Jag är eran slav, Olga och Muscche-mannen. Ni kommer att vara jävligt snygga.

Låtar som killar sjunger med i (featuring Mo)

Det finns en viss typ av låtar som killar gärna slår sig samman till, knyter nävarna och höjer dem mot varandra. Sjunger/chantar/hojtar, gärna refrängen, med en känsla av gemenskap och grabbighet. Här följer en sammanställning: (möjligtvis något kategorisk, generaliserande och sexistisk för er som inte har samma humor som jag)

* Beds are burning (Midnight Oil)
* Every breath I take eller I'll be watching you, den dära Police-covern (speciellt när han sjunger "every day - we pray for YOU)
* "I natt e´ ja din"... jag vilar min väska.
* One minute man med Missy E - när dom sjunger "and I don't want no one minute man" - killarna sjunger liksom med i att de inte vill ha nån snabbutlösningskille...?
* Alla U2 - där man får verka lite som irländsk frihetskämpe. Knuten näve - Sunday bloody sunday - och grabben är i mål.
* Kung kung kung i baren. ...
* Tidigt nittital i Södra Norrland: "Snälla rara söta Anna, Säg kan du inte stanna, Vi behöver dig, vill pöka dig, säg inte nej, Du e' så jävla special!, Du är den bästa bruden som vi mött, Så varför gå, låt kärleken bestå, Så sprid lite love"

Ge oss fler låtar som killar sjunger med i, i gemenskap, med knutna nävar!02 juni 2006

Grillat Lamm

Idag såg jag följande rubrik (någon av tidningarna Hänt Extra, Veckans NU!, Se&Hör...)
SEKUNDDRAMA!
Peder Lamm nära brinna upp
Räddades av Anna Book

01 juni 2006

Förresten.

Så är jag mer än lovligt trött på Pontus Enhörning. Deluxe, gå hem och lägg er! Överhuvudtaget alla radio-och TV-program där dåliga imitatörer ska härma politiker, kungar, och Fredrik Lindström (min husgud). Lägg av! Hey Baberiba borde fan ställas inför domstol för dålig humor. (Hej Domstol kanske?) Det är inte roligt längre!

Reklam

Och nu lite galla: Jag hatar Sensodyne-reklamen. Fult, töntigt och oinspirerande filmat. Dessutom ska jag aldrig i livet byta till Vodafone/Telenor efter den urtöntiga reklamserie som gått nu alldeles för länge. Jag gillar nästan bara Telias reklam när det handlar om små serier av reklamfilmer - Findus är töntig den med. Men Gunnar i Teliareklamen kan man bara inte låta bli att gilla. När han "badat bort" telefonnumret till en dam och måste ringa runt - och byter inledningsfras varje gång trots att han inte behöver egentligen... den kan jag se om och om igen. Men att dra nåt för långt håller inte, tänk när den där jävla Kjell-Henry skulle vara med överallt "Dra in magen så jag kommer förbi och fram", just den var lite kul. Först. Men sen skulle folk börja säga så hela tiden, och sa dessutom FEL! "Dra in magen så jag kommer fram här" - det är ju inge roligt! Man måste säga rätt. Eller åtminstone göra det roligare.

Det finns nån annan reklam också, som också är för tandkräm. En ljusblå stiff kille solad/spraytannad intill rostbiffsfinish ("IT-chef" enligt texten som presenterar honom) snackar stelt och konstigt, det hörs tydligt att ljudet kommer från flera tagningar precis som i de andra tandläkarreklamerna. Men vilken tandkräm var det?

Möjligt (troligt?) att Junkien skrivit om en del av det här redan men jag har ingen bra länk så jag skriver ändå.

Uppdaterat: Jo! Här var den! Och med en länk till mig också, det var ju extra skoj.

Getting out.

Beger mig om några dagar till Huvudstan och bort från bloggmöjligheterna i typ en vecka. Jag ska göra följande (i denna ordning):

* Gå på 30-årsbaluns på lördag
* Gå på Gröna Lund och fira lite allt möjligt på söndag + middag med lovely syster Mo + J
* Vara ledig på måndag & tisdag och leta coola prylar till hemmet & klänning till bästa Olgas bröllop
* Hälsa på en vän som flyttat till ny lägenhet
* Jobba på Stockholmsjobbet onsdag - fredag (och bo hos Mo!)

Mitt fula jobb vill inte att jag ska blogga från deras datorer och Mo har inte fått igång sin än, så det blir tyst från mig ett tag. Får nöja mig med att läsa. Det går ju bra det med.

Fashio-Pererik

Vad i hela friden har Pererik Åberg på sig egentligen? Och Varför? Svar till "Jag är så glad för att min sambo återvänt från öknen att jag var tvungen att poppa till mig".
En hårlig close-up (och ja, jag har tagit kort på TV:n!) Förresten. Det här är bara för bra att inte nämna: han har ett rockband ihop med b.l.a Pär Holmgren. De kallar sig "Spridda Skurar".